Přerov: Hřiště u nejstarší základní školy se má změnit v moderní sportoviště

29.05.2022 12:50 | Tisková zpráva

Většina přerovských školních hřišť prošla v posledních letech opravou a stala se z nich moderní sportoviště, která využívají jak žáci, tak i veřejnost. Hřiště u Základní školy Boženy Němcové na svou úpravu jako jedno z posledních ještě čeká. Radní města rozhodli o zahájení projektové přípravy, která by měla přijít asi na půl milionu korun.

Přerov: Hřiště u nejstarší základní školy se má změnit v moderní sportoviště
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Škola Boženy Němcové je nejstarší přerovskou základkou. Postavena byla v roce 1909 a v posledních dvaceti letech ji díky spádovosti bydliště navštěvují z valné většiny děti pocházející z vyloučených lokalit. „Věříme, že vybudování kvalitního sportoviště prospěje školákům, kteří vyrůstají v méně podnětném prostředí. Zcela jistě tu dojde k rozšíření využití hřiště v rámci tělesné výchovy i zájmové činnosti,“ řekl náměstek přerovského primátora Petr Kouba.

Plocha stávajícího hřiště je v současné době zčásti využívána jako parkoviště pro zaměstnance – to se má ale brzy změnit. „Sportoviště se nachází uvnitř areálu základní školy, takže návrh nového hřiště je limitován tímto prostorem. Předpokládáme, že by tu měla být běžecká rovinka se dvěma drahami, víceúčelové hřiště na malou kopanou, házenou, tenis, volejbal a basketbal,“ informovala náměstkyně primátora Hana Mazochová.

Projektant by měl podle jejích slov navrhnout v daném místě také odpočinkovou plochu pro školní družinu a pro rekreační sporty jako je badminton, kroket či létající talíře – a součástí má být i objekt pro správce a toalety pro veřejnost.

Anketa

Jste pro razantní navýšení výdajů na obranu?

3%
95%
hlasovalo: 45150 lidí

Přerovská školní hřiště patří díky rekonstrukcím k těm výstavním. Dopoledne je využívají školáci, odpoledne si je může pronajmout veřejnost. Zájemci mají možnost sportovat na sportovištích u škol Trávník, Velká Dlážka, Svisle, Za Mlýnem, Želatovská a nově také U Tenisu.

„Hřiště u Základní školy U Tenisu bylo zrekonstruován za 12 milionů 800 tisíc korun v loňském roce a k pronájmu je tu hřiště volejbalové, basketbalové, tenisové, fotbalové, streetbalové, házenkářské, florbalové, ale třeba i plocha na pétanque,“ připomněl letošní novou nabídku náměstek Kouba. Vzpomněl i to, že poslední školou, která na opravu čeká, je ta v Předmostí – a i s rekonstrukcí jejího venkovního sportoviště se počítá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

22:28 Znojmo: Prohlášení k Memorandu o porozumění s Mezinárodní organizací pro migraci

V souvislosti s šířením některých zavádějících a nepravdivých informací týkajících se Memoranda o po…