Přerov: Kamery budou monitorovat křižovatky, řidiči se mohou problematickým místům vyhnout

21.04.2019 16:00

Kamery nainstalované v šesti přerovských lokalitách zpřehlední řidičům aktuální dopravní situaci. Než usednou do svých aut, budou se moci na webových stránkách města podívat, kde jsou vozovky „zasekané“ a kde průjezdné. A podle toho také volit trasu jízdy.

Přerov: Kamery budou monitorovat křižovatky, řidiči se mohou problematickým místům vyhnout
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Jedná se o on-line  přenos, kdy jsou snímky pořizované zhruba po pěti vteřinách. Za kamery zaplatí přerovská radnice 330 tisíc korun, dalších 250 tisíc bude stát pětiletý provoz a servis spojený s údržbou.

„V ulici 9. května začne kamerový bod sledovat prostor křižovatky U Hřbitova - Bří Hovůrkových. V Denisově ulici bude monitorován provoz před autobusovým nádražím. Na Velké Dlážce budou dvě kamery, a to v křižovatce  u základní školy a v blízkosti prodejny Lidl. V Komenského ulici budou rovněž dvě kamery – jedna u gymnázia a druhá u křižovatky Kojetínská - Velké Novosady,“ řekl radní pro dopravu Tomáš Navrátil. Připomněl, že toto všechno jsou místa, která bývají dopravně nejvíce problematická.

Zájemci budou moci výstupy z kamer sledovat na www.prerov.eu – v sekci doprava. Smlouva se společností Movibio, která službu zajišťuje, byla podepsána začátkem dubna, služba by měla být funkční měsíc od podpisu smlouvy, nejpozději pak 14. května. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…