Přerov: Kdo chce rušit noční klid, musí to předem oznámit

06.02.2019 21:10

Pořadatelé venkovních kulturních akcí, kteří se chystají protáhnout třeba koncert či hodovou veselici do pozdních nočních či ranních hodin, musejí nahlásit svůj záměr přerovskému magistrátu.

Přerov: Kdo chce rušit noční klid, musí to předem oznámit
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Všechny společenské akce, konající se v Přerově nebo v jeho místních částech, by měly být ukončeny do desáté hodiny večerní. Kdo chce překročit zákonem stanovenou dobu nočního klidu, musí požádat do konce března o výjimku.

„Hluková vyhláška platí v Přerově od roku 2017. Její součástí se každý rok mohou stát akce, stanovené jako výjimečné případy. Proto vyzýváme zástupce organizací či spolků, aby se nám včas ozvali,“ řekl Zdeněk Daněk z přerovského magistrátu, na jehož adresu (ZDE) je možno směřovat žádost.

Její součástí by měly být tyto náležitosti: název akce, její pořadatel, doba a místo konání, čas zahájení a ukončení, odhadovaný počet účastníků - a význam pro město a jeho občany. „Nemělo by se jednat třeba o soukromé oslavy či svatby, ale o veřejné produkce většího významu pro veřejnost, které se konají od jara do podzimu venku,“ doplnil přerovský primátor Petr Měřínský.

Své žádosti mohou zájemci zasílat také na adresu: Statutární město Přerov, Kancelář primátora, Bratrská 34, 750 11 Přerov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.