Přerov: Lesní cestu na Svrčově získá město výměnou za kopec na Veselíčku

07.03.2019 13:07

Směnou pozemků mezi městem Přerovem a obcí Veselíčko se zabývali přerovští radní. Odhlasovali, že město přenechá Veselíčku východní půlhorizont Zámeckého kopce – a výměnou za něj získá Přerov lesní cestu, která vede ze Svrčova do obce Staměřice.

Přerov: Lesní cestu na Svrčově získá město výměnou za kopec na Veselíčku
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Touto směnou získáme významnou komunikaci, kterou potřebujeme ke svému hospodaření v lesích na Svrčově, které vlastníme – a kde aktuálně probíhá těžba po kůrovcové kalamitě.  My se vzdáme pozemku o výměře zhruba 5748 metrů čtverečních a získáme pozemek o rozloze 6992 metrů čtverečních,“ uvedl náměstek přerovského primátora Michal Zácha. Naopak obec Veselíčko – jejíž starosta směnu inicioval – má v plánu po získání pozemku obnovit tam původní lesní hřiště a v budoucnu počítá i s investicí do okolí kapličky Panny Marie.

Směna pozemků bude provedena bez doplatku rozdílů cen – tak se na transakci dohodly obě strany. Náklady spojené s vypracováním geometrického plánu uhradí Veselíčko a správní poplatek za vklad do katastru nemovitostí a daň z nabytí zaplatí Přerov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …