Přerov: Po krajské silnici z Předmostí k nadjezdu v Dluhonicích zahrádkáři projedou

04.08.2021 7:35

V pondělí byla zahájena oprava objízdných tras stavby I/55 MÚK s ČD Přerov - Předmostí, Staré Rybníky, kterou realizuje Ředitelství silnic a dálnic. V první etapě bude opravena krajská komunikace, vedoucí z Předmostí k novému nadjezdu u Dluhonic, v dalších etapách má projít opravou místní komunikace, vedoucí okolo areálu firmy Precheza k ulici Polní.

Přerov: Po krajské silnici z Předmostí k nadjezdu v Dluhonicích zahrádkáři projedou
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Práce první etapy spočívají v odstranění asfaltových vrstev, výměně části štěrkového podloží na části komunikace a znovu položení asfaltu. Předpokládaný termín dokončení je závěr srpna letošního roku.

„Vzhledem k tomu, že se na tuto opravovanou silnici připojují účelové komunikace vedoucí k velkému počtu zahrádek a firem, tak je domluveno, že majitelé těchto zahrádek a přilehlých firem budou mít povolen vjezd. Příjezd bude umožněn ze strany od Předmostí nebo od Dluhonic,“ řekl vedoucí oddělení dopravy přerovského magistrátu Alexandr Salaba.

Po celou dobu výstavby, mimo položení finální obrusné vrstvy, budou mít vlastníci zahrádek umožněn vjezd ke svým nemovitostem. Vzhledem k technologickému postupu prací se ale může výjimečně stát, že na nezbytně nutnou dobu budou vjezdy omezeny.

Navazující dvě etapy stavby budou probíhat na místní komunikaci vedoucí okolo areálu firmy Precheza a potrvají maximálně do konce září. K postupu prací na této komunikaci budou ještě probíhat jednání s firmami v blízkém sousedství a práce budou naplánovány tak, aby nebyl omezen jejich provoz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…