Přerov: Problémová lokalita bude mít o jeden dům méně, demolice v Kojetínské ulici začala

20.10.2018 21:10

Demoliční bagr se „zakousl“ do jednoho z domů v Kojetínské ulici - a započal tak bourání v přerovské chudinské čtvrti. Do 4. prosince by měl být krajní objekt s číslem popisným 1831 stržen a suť z místa vyvezena.

Přerov: Problémová lokalita bude mít o jeden dům méně, demolice v Kojetínské ulici začala
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Nemovitost je součástí obytných domů ve čtvrti, která je označována jako „romské ghetto“. Po nechvalně proslulé Škodově ulici, která byla vloni zbourána, se jedná o další likvidaci objektu, který v Přerově vybydleli sociálně nepřizpůsobivé lidé. „Předmětem této investiční akce je nejen demolice, ale i statické zabezpečení vedlejšího domu s adresou Kojetínská 1830, který nemá svou vlastní štítovou zeď, a je s objektem k demolici těsně spojen,“ řekla Ivana Pinkasová z přerovského magistrátu.

Vlastní zbourání baráku – a to včetně nákladů na likvidaci dva a půl tisíce tun stavební suti - přijde na 3 miliony 100 tisíc korun, statické zajištění sousedního domu a související stavební práce pak budou stát 3 miliony 900 tisíc korun. Na celou akci dostalo město Přerov dotaci od státu ve výši 5 milionů 444 tisíc korun.

Dům je vybydlený dlouhodobě, nájemníci v něm nežijí už řadu let. „Celá lokalita je evidována jako sociálně vyloučená část města s výskytem nežádoucích jevů - jako je například kriminalita spočívající v ničení majetku města, krádežích a podobně. V posledních letech jsme tu zajišťovali pouze nezbytnou údržbu a zabezpečili jsme dům tak, aby se do něj nemohli nabourat cizí lidé,“ uvedl Zdeněk Dostál z přerovského magistrátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …