Přerov: Rybníky v Předmostí by mohly dostat hezčí tvář, změnit se má i jejich okolí

10.04.2019 11:11

Revitalizací soustavy rybníků v místní části Předmostí se zabývali na svém posledním jednání přerovští radní. Rozhodli o pořízení dvou samostatných projektových dokumentací, na základě nichž by bylo možné vylepšit stav místa.

Přerov: Rybníky v Předmostí by mohly dostat hezčí tvář, změnit se má i jejich okolí
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„První se týká rekonstrukce chovného rybníku a rybochovných zařízení. Řešit má opravu cest na jižním a západním břehu a zpevnění těchto břehů, jejich ochranu proti bobrovi, odbahnění vodní plochy a celkové zpřírodnění,“ nastínil přerovský primátor Petr Měřínský. Druhý projekt se má zabývat přívodem nových zdrojů vody. Konkrétně se jedná o vybudování nového koryta Vinarského potoka v trase dlouhé asi 450 metrů, kterým by byla přiváděna voda do jednoho z rybníků.

„O revitalizaci nás požádali členové Českého rybářského svazu, po vybudování by ale mělo místo sloužit všem Přerovanům jako pěkná odpočinková zóna,“ řekl primátorův náměstek Michal Zácha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …