Přerov: Turisté, kteří se u nás letos ubytují, nezaplatí městu ani korunu

18.04.2021 14:56

Novelizovat vyhlášku o poplatku z pobytu – anebo ji pro letošní rok zrušit? Před tímto dilematem stáli přerovští zastupitelé. Na svém dubnovém zasedání se rozhodli ji od května zrušit a tímto krokem podpořit cestovní ruch.

Přerov: Turisté, kteří se u nás letos ubytují, nezaplatí městu ani korunu
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Pro majitele místních hotelů, penzionů či turistických ubytoven to znamená, že už nebudou od svých hostů vybírat poplatek za pobyt. Ten až dosud činil 15 korun za den.

„Město tím sice přijde zhruba o částku 150 tisíc korun, ale domníváme se, že podpora cestovního ruchu je v této těžké době důležitá – a je i v našem zájmu, aby do Přerova jezdili lidé za dlouhodobější rekreací či sportovním vyžitím,“ konstatovala náměstkyně přerovského primátora Hana Mazochová. Osvobozeni budou návštěvníci, kteří se ve městě ubytují v jednom ze tří hotelů, šesti penzionů, sedmi ubytoven a v jednom bytě, který oficiálně slouží turistům, a to po dobu maximálně 60 dnů.

Zařízení, která poskytla návštěvníkům ubytování od ledna do konce dubna, ještě vybrané poplatky městu odvádět budou - splatnost je ale prodloužena, takže mají se zaplacením čas až do konce září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…