Přerov: Znovu začala demolice někdejší ubytovny, Chemik jde definitivně k zemi

17.04.2020 17:58

Po delší zimní odmlce začala demolice bývalé ubytovny Chemik, která stojí v ulici Velké Novosady. Bourání objektu bylo zastaveno v závěru loňského roku - poté co stavebníci rozebrali deváté a osmé podlaží. Aby v zimě nedošlo k promrznutí objektu, který s Chemikem těsně sousedí, bylo nutno práce přerušit.

Přerov: Znovu začala demolice někdejší ubytovny, Chemik jde definitivně k zemi
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Se čtyřměsíční přestávkou v bourání se přitom původně nepočítalo – jenže v průběhu prací stavební firma zjistila, že na štítech je jiná konstrukce, než jakou udávala původní dokumentace z konce šedesátých let dvacátého století. Firma proto čekala na nástup teplých jarních dnů – a dělníci se znovu pustili do práce ve čtvrtek 16. dubna.

„V průběhu čtrnácti dnů bude objekt postupně demolován prostřednictvím jeřábu s hydraulickými nůžkami, následovat budou práce na statickém zajištění štítu vedlejšího objektu - a pak přijde na řadu montáž zateplovacího systému,“ konstatoval Jiří Raba z přerovského magistrátu. Upozornil, že při provádění demoličních prací dojde částečně ke zvýšení prašnosti, kterou bude dodavatel eliminovat kropením suti přímo z hydraulických nůžek.

O demolici budovy rozhodli přerovští zastupitelé v listopadu roku 2017. Dříve tu byla problémová ubytovna pro sociálně slabé a zástupci města tímto dali najevo, že nechtějí podporovat byznys s lidskou chudobou. Bylo proto rozhodnuto, že problémová adresa Velké Novosady 13 půjde k zemi.

Demolice, která má skončit na konci letošního června, přijde na 23 milionů korun, ministerstvo pro místní rozvoj na ni Přerovu přispělo 10 miliony.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…