Přerov má mít nový dotační titul. Ten podpoří úspěšné sportovní oddíly i jednotlivce

20.09.2019 19:11

V Přerově se chystá novinka, která potěší především sportovní kluby působící na území města. Očekává se, že příští týden radní města schválí nový dotační program pro rok 2020, který je určený na podporu vrcholového a výkonnostního sportu dospělých. Úspěšní žadatelé si mezi sebe rozdělí 2 a půl milionu korun.

Přerov má mít nový dotační titul. Ten podpoří úspěšné sportovní oddíly i jednotlivce
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Tento dotační program je zaměřený na podporu sportovních klubů a spolků, jejichž dospělí sportovci reprezentují město Přerov na vrcholové a výkonnostní úrovni v nadregionálních soutěžích,“ konstatoval náměstek přerovského primátora Petr Kouba. Vzpomněl i to, že program bude rovněž podporovat organizování významných sportovních akcí pro dospělé na národní a mezinárodní úrovni, které reprezentují a propagují Přerov v celoplošných médiích a na sociálních sítích. Oddíly či jednotliví sportovci, žádající o podporu města, budou podle daných kritérií získávat body – a na základě toho se pak může odvíjet podpora.

Komise pro školství a sport nový dotační titul podpořila ve středu 18. září, radní města o něm budou hlasovat ve čtvrtek 26. září, zastupitelé pak v pondělí 14. října. Po schválení na té nejvrcholnější úrovni města budou následně zveřejněny formuláře, prostřednictvím nichž mohou oddíly i jednotlivci žádat město o finanční podporu.

„Tento program je nový a je zcela nezávislý na dotačním programu, který zastupitelé schválili 26. srpna. Ten je zaměřený především na podporu mládežnické a spolkové činnosti a putuje do oblastí kultury, sportu, volného času a do sociální a zdravotní oblasti,“ řekl primátor města Přerova Petr Měřínský. Zdůraznil přitom, že plánovaný dotační titul má podpořit sportovce, pro něž už není sport jen koníčkem nebo víkendovou volnočasovou zábavou. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…