Přerov se zbavil kovové úřední desky, vyměnil ji za tři dotykové digitální panely

06.01.2019 14:47

Úřední deska s papírovými dokumenty vyvěšenými za sklem je už v Přerově součástí historie. Od nového roku 2019 je nahrazena digitálními panely, které zájemcům přinášejí všechny informace, dříve dostupné na dvaceti čtyřech nevzhledných kovových nástěnkách, které stály před Přerovankou v Kainarově ulici. Tři nové dotykové obrazovky přišly město na 900 tisíc korun.

Přerov se zbavil kovové úřední desky, vyměnil ji za tři dotykové digitální panely
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

„Digitální deska má tři zobrazovací synchronizované dotykové panely, které jsou instalovány na budově magistrátu v Bratrské ulici 34, v průjezdu městské policie na náměstí TGM 1 a na budově městského informačního centra v Předmostí – na adrese Pod Skalkou 19,“ konstatoval přerovský primátor Petr Měřínský.

Ovládání desek je dotykové a velmi jednoduché. Přistupovat je navíc možné jak ke všem zveřejněným dokumentům, tak i k webovému portálu města. „Text lze podle potřeby zvětšit nebo zmenšit - a listovat v něm mohou zájemci buď pomocí šipek, nebo jednoduše tažením dvěma prsty směrem nahoru nebo dolů,“ podotkl Petr Karola z přerovského magistrátu.

Zobrazovací panely jsou v provozu 24 hodin denně, jsou vybaveny klimatizační jednotkou a pro případ výpadku elektrické energie i záložním zdrojem. Ovládací prvky jsou navíc umístěny ve spodní části panelu, takže je úřední deska bez problému přístupná i osobám na vozíčku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.