Příbram: Adaptační skupiny pro ukrajinské děti zahájí činnost

07.04.2022 8:36 | Tisková zpráva

Od pondělí 11. dubna 2022 zahajuje město Příbram činnost adaptačních skupin pro ukrajinské děti od 3 do 16 let žijící v Příbrami.

Příbram: Adaptační skupiny pro ukrajinské děti zahájí činnost
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Registrace je možná přímo na místě: Žežická 193, Příbram, 261 01 (vchod z ulice Jana Drdy) případně prostřednictvím registračního formuláře na webových stránkách ZDE.

Provozní doba je od pondělí do pátku od 7:00 do 16:00. Náplní činnosti, kterou budou zajišťovat ukrajinský a český pracovník, budou vzdělávací a volnočasové aktivity.

„Samotnému spuštění adaptačních skupin určených pro ukrajinské děti žijící v Příbrami, které prošly aklimatizací v rodinách, předcházel náročný proces. Jsem ráda, že se nám vše podařilo zajistit v poměrně krátké době, a děti ukrajinských uprchlíků mohou postoupit do další fáze a mohou se začít socializovat,“ říká k otevření adaptačních skupin místostarostka Zorka Brožíková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

Navrácení Ukrajinců

Proč by měli Ukrajinci, kteří už na Ukrajině nežijí třeba 20 let jít nyní za Ukrajinu bojovat? Nebo i ti, co jít bojovat nechtějí z jakýchkoliv důvodů, proč je nutit? Navíc nechápu to, že nejdřív jste vehementně podporovali přijetí uprchlíků z Ukrajiny a teď je zas tlačíte k návratu. Zamýšlel jste s...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

10:23 Otrokovice: Poliklinika se mění v moderní a energeticky méně náročnou budovu

Nejenom modernější a komfortnější, ale také energeticky úsporná. To je cíl, ke kterému směřuje Městs…