Příbram: Babí léto pokračuje aneb Rožmitálská Venkovanka pod širým nebem

03.09.2015 21:32

Příbramské babí léto pokračuje druhým dílem seriálu hudebních vystoupení ve veřejném prostoru města Příbrami. Povedenou rockovou neděli vystřídá žánr dechovky, kdy se představí Rožmitálská Venkovanka. Kapela vznikla v roce 1992 a během třiadvaceti let si získala početné fanoušky, natočila šest desek a slavila úspěchy na mnoha pódiích.

Příbram: Babí léto pokračuje aneb Rožmitálská Venkovanka pod širým nebem
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

V neděli 6. září se od 14.30 hodin můžeme těšit na jejich vystoupení na Nádvoří Msgre. Korejse na Březových Horách v blízkosti hospůdky Na Marii, která zajistí dostatek občerstvení všem posluchačům. „Asi se nebudeme příliš holedbat, když směle vyhlásíme, že takové vedro jako minulou neděli už nebude. Vstupné se nevybírá, těšíme se na vás. Přijďte si užít hezké, možná i taneční, odpoledne,“ srdečně zve za kulturní komisi Libor Michvocík.

„Jedním z cílů Příbramského babího léta bylo oživení veřejného prostoru, což se nám první rockovou nedělí podařilo,“ uvedl místostarosta města Příbrami Václav Švenda k nápadu uskutečnit pro Příbramáky i přespolní čtyři tematická odpoledne a zároveň dodal, že náklady na všechny koncerty v rámci babího léta dosáhnou stejné výše jako jedno zábavní odpoledne pořádané firmou na objednávku, tzn. cca 200.000 Kč.

„Vážím si toho, že se pořádání této naší akce aktivně ujali sami členové kulturní komise, děkuji zejména Vladimíru Královi za vzorné moderování první „babí“ rockové neděle. Jsem spokojen i s návštěvností, která byla i přes neskutečné horko skvělá,“ uvedl místostarosta města Příbrami Václav Švenda s tím, že během odpoledne se na akci vystřídalo několik stovek návštěvníků.

Letošní Příbramské babí léto je první akcí tohoto typu v Příbrami. „Věříme, že již v příštím roce se podaří skutečně uspořádat Příbramské kulturní léto bez přídomku „babí“, to znamená, že Příbram bude žít kulturou třeba již do května až do konce září,“ uvedl již dříve v této věci předseda Kulturní, letopisecké a památkové komise Jan Cikler.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

dezinfománie

Dobrý den, zajímalo by mě, co si myslíte o tomto komentáři Zahradila -https://www.parlamentnilisty.cz/politika/politici-volicum/Zahradil-ODS-Zaznamenanihodne-vyrony-dezinfomanie-755567. Dále by mě zajímalo, co s těmi dezinformacemi pořád máte a co za ně vlastně považujete? Protože se zdá, že tato vl...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

16:31 Pardubice: Město podpořilo výstavbu nové železniční stanice Pardubice centrum

Na zlepšené možnosti cestování se mohou těšit občané od 9. června, kdy bude zprovozněna nová železni…