Příbram: Díky e-aukci elektřiny a plynu ušetří příbramští desítky procent z aktuálních cen

12.09.2013 13:20

Město Příbram zajišťuje pro své občany a firmy možnost snížení nákladů za elektrickou energii a zemní plyn. Na projektu spolupracuje se společností eCENTRE, která celou e-aukci realizuje.

Příbram: Díky e-aukci elektřiny a plynu ušetří příbramští desítky procent z aktuálních cen
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Příbramský starosta Ing. Pavel Pikrt, za účasti místostarosty MUDr. Ivana Šedivého a zástupců Odboru silničního hospodářství a investic, dnes přijal ve své kanceláři zástupce této společnosti, který vedení města informoval o prvních výsledcích e-aukce, která proběhla koncem srpna.

„Co se týče příbramských domácností, tak by měly dosahovat průměrných úspor 36,90% finančních prostředků za silovou elektřinu, u zemního plynu se počítá s úsporou 34,30%. U podnikatelů se jedná o úsporu 48,69% za elektřinu a 30,45% finančních prostředku za zemní plyn. V obou případech se jedná o úsporu za období 2 let,“ řekl zástupce eCENTRE Mgr. Jakub Šafránek, na jehož slova navázal starosta Pikrt.

„První čísla, která nám dnes byla prezentována, hovoří podle mého názoru zcela jasně a já osobně jsem velice potěšen, že celý projekt povede k poměrně vysokým úsporám jak pro domácnosti, tak pro podnikatele v Příbrami. Přesné výsledy 1. kola elektronické aukce a další podrobnosti oznámíme v připravované tiskové zprávě na konci týdne.“

Zástupce eCENTRE Jakub Šafránek dále informoval, že e-aukce energií dopadla v Příbrami nad očekávání úspěšně a velice si pochvaloval přístup příbramské radnice. V závěru také vyzdvihl skvělou spolupráci s PhDr. Věrou Černou z Městské realitní kanceláře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pribram-city.cz

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…