Příbram: Do participativního rozpočtu je podáno sedmnáct návrhů

17.04.2020 13:59

V rámci třetího ročníku participativního rozpočtu města Příbram je přihlášeno sedmnáct návrhů, které nyní projdou posouzením realizovatelnosti. Mezi vítězné návrhy v letošním roce bude rozdělena částka dva miliony korun.

Příbram: Do participativního rozpočtu je podáno sedmnáct návrhů
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Do konce března bylo možné podávat návrhy do participativního rozpočtu. Těch se nakonec sešlo sedmnáct. Mezi návrhy je většina nových, ale najdeme zde i návrhy, které v uplynulém ročníku výzvy nebyly úspěšné.

„Vzhledem k situaci související s koronavirovou nákazou se letošní ročník vymyká běžné situaci. Z druhé fáze posouzení realizace všech návrhů musela být vypuštěna veřejná prezentace, která jinak tvoří nedílnou součást celého procesu. Posouzení proveditelnosti zajistí zástupci příslušných odborů radnice se zřetelem na formální náležitosti, soulad návrhu s pravidly pro účast v projektu, přiměřenost předpokládaných nákladů a časovou náročnost,“ přibližuje informace Zuzana Kučerová z odboru kancelář města.

Navrhovatelé budou v první polovině května informováni, zda jsou jejich projekty realizovatelné a zda postupují do hlasování, které se uskuteční v termínu od 1. do 20. června. Hlasování bude opět probíhat prostřednictvím elektronické hlasovací platformy D 21 s použitím kladných a záporných hlasů. Cílem je, aby hlasovali občané, kteří v Příbrami žijí, pracují, studují nebo tráví pravidelně svůj volný čas.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

MUDr. Ivan David, CSc. byl položen dotaz

Výkupné

Kolik by se mělo platit za jednoho nepřijatého migranta a komu? Kdo bude rozhodovat a kontrolovat komu a na co byly peníze přiděleny? A není tak trochu jak obchodovat s býlím masem?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

22:28 Pardubice: Máme ocenění za nejlepší architekturu v historickém prostředí

Na začátku týdne byly oznámeny výsledky Ceny Klubu Za starou Prahu za novou stavbu v historickém pro…