Příbram: Krizový štáb jednal online

16.10.2020 14:51

Při jednání krizového štábu, které bylo vedeno online způsobem, informovaly jednotlivé složky tohoto štábu o aktuálním dění a připravenosti.

Příbram: Krizový štáb jednal online
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Podle vyjádření zástupců Hasičského záchranného sboru Policie ČR i Městské policie prozatím nedochází k žádným mimořádným událostem. Policisté a strážníci MP ve vyšší míře kontrolují dodržování vládních nařízení a většina zjištěných přestupků byla prozatím vyřešena domluvou. Pouze několik jednotlivých případů muselo být předáno k řešení ve správním řízení.

Důležitá je informace Oblastní nemocnice Příbram. Činnost covid odběrového místa byla rozšířena na sedm dní v týdnu. V současné době je v nemocnici hospitalizováno 33 pacientů s covidem a omezována je neakutní péče.

Anketa

Obáváte se dalšího vývoje situace kolem nemoci COVID-19? (Ptáme se od 15.10.2020)

74%
26%
hlasovalo: 21991 lidí

Stejně jako v jarních měsících, i tentokrát je ve městě zřízena škola pro děti zdravotníků a členů záchranných složek. Počítáno je také se zajištěním místa pro osoby bez přístřeší s covid pozitivním výsledkem nebo pro osoby vykázané z místa bydliště. „Jednání je pro nás přínosem, se všemi složkami jsme v pravidelném kontaktu, nyní jsme tedy vyzkoušeli, že jednání můžeme vést v případě potřeby operativně i tímto způsobem.

Jednání se nezúčastnili zástupci Krajské hygienické stanice, odkud jsme alespoň zprostředkovaně dostali informaci, že veškeré síly jsou nyní směřovány k řešení covid problematiky. Chtěl bych opět požádat všechny občany, prosím, dodržujte nastavená pravidla, na jaře jsme si s covidem v našem městě poradili, tak ať společně situaci zvládneme i nyní bez zbytečných komplikací,“ uvedl starosta města Jan Konvalinka.

Při svolávání krizového štábu jsou oslovováni také všichni starostové obcí ORP Příbram. Tentokrát žádný ze starostů možnosti zúčastnit se jednání nevyužil a ani nepředložil žádné téma k projednání.

Aktuální informace o mimořádných a krizových událostech na území města mohou občané získávat prostřednictvím informačního SMS a e-mailového servisu. K odběru zpráv je možné se zaregistrovat ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

19:27 Hodonín: Ornitologická vycházka přilákala veřejnost

S velkým zájmem návštěvníků se setkala ornitologická vycházka pod vedením Ondřeje Ryšky z Jihomoravs…