Příbram: Na Zámečku začal fungovat kulturní servis pro pořadatele i veřejnost

03.12.2015 13:45

Několik významných kulturních, či jiných společenských událostí v Příbrami v jeden den, mnohdy i v jeden čas. Nikoliv neobvyklá situace v našem městě.

Příbram: Na Zámečku začal fungovat kulturní servis pro pořadatele i veřejnost
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

Pořadatelé proto již dlouhé roky volají po zřízení pozice koordinátora, který by měl zabezpečit informovanost pořadatelů kulturních, sportovních a společenských akcí a poté veřejnosti o termínech konání akcí. A to tak, aby se programy pokud možno vzájemně nekryly. Nově bude tento servis v rámci své činnosti poskytovat příbramská Galerie Františka Drtikola. 

„Naše organizace je jedním z pořadatelů kulturních akcí v Příbrami. Spolu s dalšími organizátory se často setkáváme s problémem, že v den konání našeho programu probíhá kulturní pořad i jinde ve městě. Rádi bychom situaci napravili,“ informuje a žádá o spolupráci ředitelka galerie Hana Ročňáková s tím, že pracovník galerie, který bude u sebe soustřeďovat informace o termínech akcí, tyto zároveň následně poskytne ostatním pořadatelům. „Pokud bude termín obsazen pořadem určeným pro stejnou cílovou skupinu, budete jej moci změnit tak, abyste nepřicházeli o možné návštěvníky,“ dodává.

Vznik pozice programového pracovníka, jehož činnost měla nahradit v Příbrami dosud chybějící kulturní středisko, iniciovala Kulturní komise.  Tento zaměstnanec nově organizuje kulturní akce nejen v galerii, kde jsou vytvořeny podmínky pro komorní pořady hudební i jiné, ale také zajišťuje servis pro další pořadatele, tedy koordinaci termínů. „Vzhledem k nutným úsporám jsme tohoto zaměstnance hledali prostřednictvím Úřadu práce jako dotované místo. Ve spolupráci s úřadem práce proběhlo několik výběrových řízení, bohužel s negativním výsledkem. Ve spolupráci s galerií jsme tedy vyřešili alespoň aktuální problém servisu pro pořadatele, který by měl pomoci ke zvýšení návštěvnosti jednotlivých pořadů a zajistit komfortnější situaci pro každého jednotlivého návštěvníka,“ doplňuje místostarosta města Václav Švenda.

Spravování kalendáře nebude jediným úkolem kulturního servisu. Dalším výstupem jeho činnosti bude vytvoření Katalogu uměleckých uskupení. Ten bude zdrojem informací pro pořadatele i veřejnost. Pomůže zároveň s propagací hudebním skupinám či jiným zájmovým souborům působícím v oblasti kultury.

„Věříme, že koordinaci ocení nejen pořadatelé, ale také návštěvníci, kteří se často musí rozhodovat mezi dvěma programy podobného zaměření pořádanými ve stejný den,“ dodává na závěr místostarosta Švenda.

Jste pořadatel? Zkoordinujte, prosím, termín Vaší akce na e-mailu kalendarakcipb@seznam.cz nebo na telefonu 739 983 876. Kateřina Kratochvílová z Galerie Františka Drtikola zapíše akci do Kalendáře, ze kterého také vyčte, zda se ve Vámi navrženém termínu neobjevuje již akce jiná.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

16:31 Tábor ošetřuje stromy na třídě 9. května pneumatickým rýčem

Na třídě 9. května provádějí zaměstnanci Technických služeb Tábor (TST) od 2. května 2024 ošetření k…