Příbram: Na provoz záchytky město dostane 2,5 milionů korun

08.02.2019 11:00

Na nedávném jednání Rady Středočeského kraje bylo schváleno navýšení příspěvku na provoz příbramské protialkoholní a protitoxikomanické záchytné služby (PPZS). Po navýšení půjde na příbramskou záchytku krajská dotace ve výši 2,5 milionu korun.

Příbram: Na provoz záchytky město dostane 2,5 milionů korun
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

„Vážíme si přístupu Středočeského kraje ve věci provozu záchytné stanice. Provoz záchytky není snadný. Po posledních změnách v legislativě se razantně zvýšily požadavky jak na personální obsazení, tak na materiální vybavení PPZS. Osobně mám velkou radost, že došlo k dohodě mezi naším panem starostou a krajským radním panem Bezděkem. Díky navýšení objemu prostředků budeme moci výrazněji podpořit zdravotnický a lékařský personál PPZS. Zároveň budeme moci garantovat provozování záchytné služby v dalším období,“ uvedl místostarosta Příbrami Jan Konvalinka.

Protialkoholní a protitoxikomanická služba je zdravotnickým zařízením, které je jedním ze středisek příspěvkové organizace Centra sociálních a zdravotních služeb města Příbram. Po zrušení Kolínského pracoviště lze očekávat značný příliv „klientů“ a s ním stoupající náklady na provoz služby.

Za přenocování na PPZS je účtováno 2 500 Kč. Pokud však zachycený nezaplatí do 7 dnů, navyšuje se částka o tisíc korun. Pohledávky jsou vymáhány standardními postupy. U některých případů již došlo k zahájení exekučního řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…