Příbram: Očekávání příjmu z prodeje bylo vyšší

15.04.2019 15:36

V minulém týdnu byla podepsána čtyřstranná smlouva o prodeji závodu Příbramská teplárenská, a. s., která je řadu let v konkurzu. Tímto prodejem získá město částku 36 918 000 korun.

Příbram: Očekávání příjmu z prodeje bylo vyšší
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Příbramská teplárenská, a. s., je dlouhé roky v konkurzu. Město vedlo soudní spory o distribuční sítě, které byly právě městu přiznány do vlastnictví v letech 2000 a 2017. Tyto distribuční sítě byly součástí prodeje podniku, ke kterému došlo v uplynulých týdnech.

Soutěž vyhrála a novým majitelem Příbramské teplárenské se stala firma Mincom CZ. Pro město tento prodej znamená příjem 36 918 000 korun, což je smluvně dohodnutých 14 % z prodejní ceny podniku. Ačkoliv je smlouva podepsána, konečný souhlas s prodejem bude na zastupitelstvu města.

Kupní cena pouze nepatrně převyšuje cenu odhadní. „Věřili jsme, že kupní cena bude vyšší a tím i vyšší příjem do městské kasy,“ uvedl při podpisu smlouvy starosta města Jindřich Vařeka a zároveň dodal informace o provozu. „Další provozování teplárny by mělo probíhat ekologičtějším způsobem. Nový majitel plánuje nahradit spalování uhlí spalováním biomasy.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…