Příbram: Od dnešního dne je dočasně uzavřen skatepark

02.03.2021 12:59

Roční pandemická situace, spojená s onemocněním covid-19, si vyžádala jednání krizového štábu, který je po celou dobu v pohotovosti. V rámci krizového štábu jsou ve spojení zástupci města se všemi složkami IZS, zástupci Krajské hygienické stanice, Oblastní nemocnice Příbram, Věznice Příbram a dalších.

Příbram: Od dnešního dne je dočasně uzavřen skatepark
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Od počátku pandemie, v době vyhlášených (prodlužovaných) nouzových stavů, proběhlo několik jednání krizového štábu, to poslední se prostřednictvím online přenosu uskutečnilo dnes. „V rámci dnešního jednání jsme získali nové informace ze všech oblastí. Zásadním sdělením pro občany může být například informace o rozšíření očkování z jednoho očkovacího centra na dvě, kdy denní kapacita bude od příštího týdne 1000 očkovaných osob denně, a to včetně víkendů. K očkování by se podle našich informací měli připojit také praktičtí lékaři,“ přináší informace z jednání starosta města Jan Konvalinka.

Maximální denní kapacita je tisíc očkovaných v případě, že bude dostatek vakcín a kromě obou očkovacích center budou do očkování zapojeni i praktičtí lékaři. O víkendech bude fungovat očkovací centrum na Zdaboři. Dnes bylo dle aktuální informace z ONP naočkováno 540 lidí.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Důležité informace a konkrétní čísla přichází z Krajské hygienické stanice. V době nouzového stavu, tedy od 5. října 2020 do 28. února 2021 bylo v rámci okresu Příbram evidováno 13 145 pozitivních osob a 60 osob zemřelo. V tomto období se vyskytlo několik ohnisek nákazy, přičemž za udané období bylo uzavřeno celkem 121 zařízení a v řešení byly také osoby bez přístřeší.

Dodržování nařízení je důležitým aspektem k tomu, abychom se s nemocí co nejdříve vypořádali. Nad dodržováním vládních nařízení dohlíží jak Policie ČR, tak i strážníci Městské policie Příbram. Podle informací zástupce PČR bylo za uvedené období oznámeno správnímu orgánu Městského úřadu Příbram 141 přestupků a řada situací je řešena pokutou na místě či domluvou.

„Jedním z míst, které je aktuálně cílem Příbramanů, je areál Nového rybníka. Je to jedno z mála míst, kam lidé mohou jít relaxovat. Od dnešního dne dohlíží nad dodržováním pravidel v areálu pořádková služba a zvýšený je také dohled strážníků MP. Tento krok nemá omezovat návštěvníky, ale přispět k tomu, abychom celý areál kvůli nedodržování nařízení nemuseli uzavřít,“ doplnil informace starosta Konvalinka s tím, že na základě doporučení Krajské hygienické stanice a jednání krizového štábu bude od dnešního dne dočasně uzavřen skatepark.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…