Příbram: Podílejte se na proměně Sídliště Křižáky i Vy!

04.08.2015 6:34

Na vylepšení společenského, kulturního a životního prostředí veřejného prostoru na příbramském Sídlišti Křižáky se můžete aktivně podílet i Vy, občané našeho města. Zamyslete se nad tím, co by sídliště dle Vašeho názoru potřebovalo, a vyplňte, prosím, dotazník, díky kterému se Vaše konkrétní nápady a připomínky dostanou až k nám.

Příbram: Podílejte se na proměně Sídliště Křižáky i Vy!
Foto: Honza Groh
Popisek: Václavské náměstí v Příbrami

„Dovoluji si požádat občany našeho města o vyplnění dotazníku, kterým startujeme přípravu revitalizace veřejných prostranství Sídliště Křižáky. Netrpělivě čekáme na podněty každého člověka, který má invenci, chuť a vůli problémy odhalovat a řešit, neboť žádný úředník ani projektant není schopen pojmenovat nejpalčivější problémy a odhadnout nejnutnější potřeby uživatelů,“ uvedl v souvislosti s chystaným projektem revitalizace Sídliště Křižáky starosta města Příbrami Ing. Jindřich Vařeka s tím, že pouze ve spolupráci s těmi, kteří v dané lokalitě bydlí nebo ji dlouhodobě navštěvují, je možné projekt realizovat.

„Klademe si za cíl kultivovat a oživit veřejná prostranství, protože jsme si vědomi, že jejich kvalitní řešení je velice důležité pro kvalitu života obyvatel,“ doplňuje starostu Ing. arch. Jaroslav Malý, vedoucí oddělení rozvoje města, a dodává, že snahou je vytvořit na Sídlišti Křižáky místo pro společenský život obyvatel, místo pro setkávání a odpočinek či prostor pro společenské sousedské akce.

Projekt podle architekta Malého není pouze o zkvalitnění dopravního řešení, technického stavu, funkčnosti prostředí. Cílem je dosáhnout zvýšení pobytové kvality veřejného prostoru, míst pro zastavení a pobývání jeho uživatelů tak, aby byl na sídlišti vyvážený poměr klidných míst pro relaxaci, a také živých míst pro společenské děje. Cílem je zvýšení kvality pohybu chodců, jejich bezpečnost, svoboda, efektivnost a bohatost na kvalitní smyslové a poznávací vjemy. “Podmínkou je celková kvalita řešení za použití kvalitních trvalých materiálů a detailů,“ zdůrazňuje architekt Malý.

„Tento dotazník není prvním a zároveň posledním krokem, který je na společné cestě ke zlepšení veřejných prostranství Sídliště Křižáky nutné udělat. Budou následovat další kroky,“ vysvětluje dále starosta města Příbrami Jindřich Vařeka a zároveň zve všechny občany na veřejnou diskuzi nad budoucí podobou tohoto území, která se uskuteční v úterý 22. září od 18 hodin v Estrádním sále příbramského Divadla A. Dvořáka. „Na podzim pak bude následovat tvorba pocitových map a workshopy, proběhnou také veřejná projednání konkrétních návrhů a další aktivity pro veřejnost. Spolurozhodujte o podobě prostředí, kde žijete. Změna bude záležet i na Vás,“ dodává směrem k občanům na závěr starosta Vařeka.

Instrukce k vyplnění dotazníku:

Dotazník je anonymní a je určen všem obyvatelům Příbrami starším 15 let. Každá domácnost obdrží prostřednictvím srpnového měsíčníku Kahan jeden výtisk. V případě, že by dotazník chtěli vyplnit i další členové domácnosti, jsou prázdné dotazníky (společně se sběrnými boxy) k dispozici na těchto místech:

1) v Infocentru v Zámečku-Ernestinu, Tyršova 106 (otevřeno denně 9 - 17 hodin, vč. sobot a nedělí),
2) v Aquaparku, Legionářů 378,
3) v Lékárně u Polikliniky Ravak, Čechovská 55,
4) v pobočce České pošty, Budovatelů 137.

Po vyplnění vhoďte, prosím, dotazník do sběrných boxů nejpozději do 31. 8. 2015!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

7:37 Vsetín: Město prochází jarní očistou, následovat bude blokové čistění

Mechanismy Technických služeb (TS) města Vsetína již uklízí cesty a chodníky po skončené zimě. V úte…