Příbram: Svátek Tří králů bude letos bez průvodu

03.01.2022 20:28 | Tisková zpráva

V běžném roce bychom nyní zveřejňovali pozvánku na průvod Tří králů s živými velbloudy. Běžný rok ovšem není a průvod se ani v letošním roce konat nebude.

Příbram: Svátek Tří králů bude letos bez průvodu
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Jednou z prvních akcí, na které pravidelně začátkem každého roku zveme, je průvod Tří králů, kdy v Příbrami máme tu zvláštnost, že Kašpar, Melichar a Baltazar jedou v čele průvodu na velbloudech. Tuto tradici již podruhé musíme porušit.

„Stejně jako v roce loňském, ani letos nám aktuální epidemická situace neumožňuje uspořádat tuto tradiční akci. Pevně věřím, že v letošním roce budeme mít možnost se setkávat více, že nebude třeba připravené akce rušit nebo omezovat počty návštěvníků,“ říká starosta Jan Konvalinka.

Při průvodu měli účastníci vždy možnost přispět do Tříkrálové sbírky pořádané Charitou Příbram. Sbírka v letošním roce probíhá online ZDE, přispět je možné také do kasiček, které až do 16. ledna budou umístěny na následujících místech: Denní stacionář Charity na nám. T. G. Masaryka, v Kafé lesS na Dvořákově nábřeží a samozřejmě také na Svaté Hoře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…