Příbram: Technické služby mají pro letošní zimu připraveny dva nové stroje

06.11.2017 11:31

Přípravě stávající techniky, nářadí a zajištění pracovníků na zimní období věnují Technické služby města Příbrami maximální péči. V rámci obnovy vozového parku letos navíc nově pořídily silniční posypové auto MAN, chodníkový sypač ZEBRA, osadily radlicí novou samochodnou sekačku ETESIA a nechaly zrenovovat 36 let starou Škodu 706, která je nyní jako nová. Pro letošní zimu je k dispozici cca 550 tun posypového materiálu.

Příbram: Technické služby mají pro letošní zimu připraveny dva nové stroje
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Zimní údržba se provádí podle schváleného Plánu zimní údržby v období od 1. listopadu do 31. března následujícího roku. Letos, stejně jako každý rok, tak budou TS hlídat a zajišťovat sjízdnost silnic a schůdnost chodníků v majetku města Příbram. „Celý systém zimní údržby je v souladu se zákonem zaměřen na zmírňování nepříznivých následků a v žádném případě není možné následky zimních podmínek zcela odstranit,“ zdůrazňuje ředitel Technických služeb města Příbram Pavel Mácha.

„Současná radnice se snaží vyššími investičními příspěvky technické služby podporovat, a proto věřím, že se v rámci tohoto stanoveného rozpočtu a dostupné techniky budou snažit udělat maximum pro to, aby byly silnice a chodníky v zimním období ošetřeny k co největší spokojenosti obyvatel města,“ uvádí místostarosta města Příbram Václav Švenda.

Čísla

Technické služby města Příbram zabezpečují zimní údržbu 99 autobusových zastávek, 203 přechodů pro chodce, 56 schodišť, 116 kilometrů chodníků, z toho 68 kilometrů je uklízeno strojově a téměř polovina z nich ručně. Rovněž je obousměrně udržováno asi 153 kilometrů silnic.

Technika a lidské zdroje

Na údržbu silnic a chodníků během zimy přímo ve městě Příbrami příbramské technické služby vyčleněnu tuto techniku:

- na údržbu silnic: čtyři silniční sypače, dva traktory s radlicí,
- na údržbu chodníků: šest chodníkových sypačů, osm malých kusů mechanizace s radličkou nebo frézkou,
- na údržbu integrovaných obcí: tři traktory s radlicí,
- na nakládání posypového materiálu a úklid sněhu shrnováním: dva kolové nakladače.

Co se týče pracovníků, do ručního úklidu sněhu z chodníků může být v případě potřeby zařazeno až 60 lidí. Tyto zaměstnance a výše uvedené prostředky Technické služby nasazují do ulic v případě hromadného spadu sněhu. „S ohledem na kapacitní možnosti rovněž máme uzavřeny smlouvy s firmami na výpomoc při kalamitních situacích,“ doplňuje ředitel Mácha.

Dispečer Technických služeb města Příbrami

Od 1. listopadu bude opět k dispozici nonstop služba dispečera technických služeb. Na telefonním čísle 777 705 600 můžete kdykoli hlásit závady na sjízdnosti nebo schůdnosti komunikací. „Je nutné si však uvědomit, že ne všechny silnice v našem městě z důvodu jejich odlišného vlastníka mají ve správě příbramské Technické služby,“ upozorňuje místostarosta Švenda s tím, že v takových případech je třeba oznamovat nedostatky či případně závady ve sjízdnosti na telefonním čísle 724 799 159.

Příbramské technické služby NEUKLÍZEJÍ ulice:

Evropská, Husova, Rožmitálská, Milínská, Plzeňská, náměstí T. G. Masaryka, Jinecká (část), Balbínova, Hailova, Kpt. Olesinského, K Podlesí, spojnici Podlesí–Orlov, Obecnická, Zdabořská, Školní, Brodská, Mixova, Slivických bojovníků, Ke Stadionu. Tyto silnice patří jiným správcům. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…