Příbram: Upravené dopravní značení u nástupních míst do Brd

14.01.2021 20:27

Příchod zimy zkomplikoval dopravní situaci v městských osadách, které jsou nástupními místy do Brd. Jedná o Orlov a Kozičín.

Příbram: Upravené dopravní značení u nástupních míst do Brd
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

U vstupu do Brd v Orlově je parkoviště, které ve všední dny slouží částečně také jako točna autobusů MHD. O víkendech není tento prostor autobusy využíván a dodatkovým dopravním značením je tedy motoristům umožněno parkovat i v místě samotné točny. Přesto je toto parkoviště nyní pro návštěvníky, kteří vyrážejí za sněhem do Brd, nedostačující.

„Minulý víkend si obyvatelé Orlova zažili dopravní peklo. Návštěvníci Brd nejen z našeho regionu obsadili celou obec parkujícími vozy, kdy mnohdy nerespektovali ani osobní vlastnictví místních a často docházelo k tomu, že špatně zaparkovaná auta bránila výjezdu z garáží a dvorů. Z tohoto důvodu bude od pátku 15. ledna v obci umístěno přechodné dopravní značení a nad dodržování pravidel bude opět dohlížet Policie ČR ve spolupráci se strážníky MP Příbram,“ uvedl starosta Jan Konvalinka

„Kapacita parkoviště je aktuálně nedostatečná, ovšem nemáme v této lokalitě pozemky kam by se mohlo parkoviště rozšířit. Pomoc by v tento okamžik mohla přijít ze soukromé sféry. Oslovili jsme majitele vhodných pozemků, zda by na přechodnou dobu neumožnili návštěvníkům Brd parkování na svých pozemcích,“ dodal starosta.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…