Příbram třikrát uspěla se svou komunikací vůči veřejnosti

26.11.2022 9:41 | Tisková zpráva

Koncem září se městu Příbram podařilo získat hned tři ocenění od nezávislé organizace Kvalikom, jejíž cílem je kultivovat, zlepšovat a oceňovat způsob komunikace veřejných institucí s jejími klienty. Spolek posuzoval kvalitu městského zpravodaje Kahan, facebookový profil města a webové stránky pribram.eu.

Příbram třikrát uspěla se svou komunikací vůči veřejnosti
Foto: Příbram
Popisek: Příbram

Kahan je celorepublikově druhý nejlepší zpravodaj

Kvalikom hodnotil kvalitu městských zpravodajů podle deseti kritérií, jako je například grafické zpracování, úroveň textů, fotografií, přiměřenosti politické prezentace, edukativnosti či dle rozsahu. Letos porovnával kvalitu 540 periodik ve třech kategoriích podle počtu obyvatel. Níže uvádíme část slovního hodnocení zpravodaje v rámci soutěže Radniční listy roku 2022, v níž se Kahan umístil v konkurenci 97 zpravodajů na druhém místě celorepublikově a na prvním místě v rámci Středočeského kraje. Zpravodaj získal 49 z 50 možných bodů.

„Porota se shodla na tom, že zpravodaj je velmi kvalitním, vyváženým a dobře zpracovaným periodikem, kterým radnice prokazuje schopnost a vůli schopně, aktivně a moderně komunikovat s obyvateli. Zpravodaj podává velmi kvalitní zpravodajský přehled o dění, nejen o činnosti radnice, ale i o záležitostech týkajících se místních spolků, sportovních klubů, referuje o kultuře, společenských i politických tématech. Vše je navíc zpracováno velmi kvalitní novinářskou formou. Články jsou čtivé, titulky poutavé a texty obsahují dostatek citací. Gramatika je na skvělé úrovni. Zpravodaj naplňuje požadavky na praktičnost, ale i edukativní a zábavní funkci, čímž je pro čtenáře atraktivní. Celkově je zpravodaj pojat originálně a kreativně. Zpravodaj je dlouhodobě jedno z nejkvalitnějších periodik, které municipality v ČR vydávají.

Zlatý lajk pro městský Facebook

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17934 lidí

Stejný spolek se zabývá také hodnocením profilů měst na sociálních sítích. V tomto případě Příbram zabodovala na krajské úrovni. V žebříčku Zlatý lajk získal radniční profil fb.com/mestskyuradpribram 35 bodů z celkových 40 možných a umístil se tak na třetím místě v krajském kole. Přikládáme výňatek ze slovního hodnocení poroty:

„Úřad prostřednictvím hodnocené Facebook stránky komunikuje od roku 2014. Zatímco zpočátku byla síť využívána spíše sporadicky, dnes se již jedná o aktivní, spolehlivý a moderně spravovaný komunikační kanál, který je obyvateli hojně sledován a využíván. Radnice tím prokazuje úsilí a snahu usnadnit občanům přístup k informacím, aktivně a moderně komunikovat, i nad rámec obvyklých povinností.

Městský web druhý v kraji

V rámci hodnocení spolkem Kvalikom město získalo také ocenění v soutěži Radniční web roku 2022. V krajském kole se Příbram umístila na druhém místě z pěti v kategorii municipality nad 10 000 obyvatel. V rámci hodnocení získal web pribram.eu 76 bodů z 84. I v tomto případě přikládáme slovní hodnocení poroty:

„Stránky města Příbram jsou velmi praktické, informačně nabité a designově povedené, přehledné. Město na svůj web umisťuje obsah daleko nad rámec svých povinností, snaží se obyvatelům přinášet kvalitní servis. Jedná se o velmi užitečný informační kanál.

Design webu je originální. Web netvořila firma, která městům dodává předpřipravené řešení v podobě individualizovaných šablon, takže se web od ostatních příjemně odlišuje. Zároveň plně integruje vizuální identitu města, včetně fontu a celkového přístupu ke grafice, který je elegantní, decentní a velmi příjemný na pohled. Webové stránky jsou dostatečně aktualizované, a to na denní bázi. Články jsou velmi kvalitně zpracované, a to včetně fotografií. Chybí favicon. Rychlost odezvy je zcela optimální. SEO optimalizace byla testována ve 3 vyhledavačích (Seznam, Google, Bing), s optimálními výsledky v 5 různých klíčových slovech.“

Starosta města Jan Konvalinka dodal výsledkům soutěže: „Spojení občanů se samosprávou našeho města je klíčové. Považuji za důležité, aby občané měli přístup k informacím o dění ve městě a aby komunikační kanály jako jsou webové stránky, městský zpravodaj, facebookový profil ale i osobní kontakt nebo mobilní aplikace byly využívány profesionálně. Mám z potvrzení, že to děláme dobře, radost.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

13:05 Hradec Králové: Do Afriky poputují více než dvě stovky kol

Město Hradec Králové se v září loňského roku připojilo k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí občanů…