Primátor Brna obdrží v Poznani výjimečnou cenu

28.06.2014 19:08

Výjimečné a prestižní ocenění obdrží primátor města Brna Roman Onderka při návštěvě partnerského města Poznaně v neděli 29. června 2014.

Primátor Brna obdrží v Poznani výjimečnou cenu
Foto: Redakce
Popisek: primátor Brna Roman Onderka (ČSSD)

Jedná se o Stříbrnou pečeť města Poznaně za rozvoj a spolupráci mezi oběma partnerskými městy, kterou brněnskému primátorovi Romanu Onderkovi udělí primátor polské Poznaně Ryszard Grobelny. Vyznamenání bude předáno u příležitosti konání zvláštního zasedání Rady města Poznaně.

Poznaň je hlavní město jednoho z nejvyspělejších polských regionů, Velkopolska. Původní smlouva o partnerství s Brnem byla podepsána 16. 9. 1966 zejména s ohledem na spolupráci v oblasti kultury a  turismu a v roce 1989 obě města prodloužila a rozšířila partnerství také v oblasti ekonomické a hospodářské. V nových politických a ekonomických podmínkách pak obě města dosavadní spolupráci vyhodnotila jako smysluplnou a intenzivně v ní pokračují dodnes. Vznikla partnerství mezi různými městskými institucemi, školami a probíhá výměna zkušeností např. v oblasti městské dopravy.

„Partnerství mezi našimi městy je výjimečné, dlouhé a velmi úspěšné. Nemohlo by však fungovat bez osob a institucí v Brně i v Poznani, které jsou v této oblasti aktivní a neustále vytvářejí nové projekty. Právě tito lidé si zaslouží mé největší uznání,“ uvedl primátor města Brna Roman Onderka v osobním dopise svému polskému protějšku.

Některé aktivity v roce 2014

·         Dny polské kultury v Brně
·         účast Knihovny Jiřího Mahena v Brně na veletrhu Knihy pro děti a mládež v Poznani
·         prezentace města Poznaň na veletrhu cestovního ruchu REGIONTOUR 2014

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Brno.cz

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

16:31 Kolín: Cenu města za rok 2023 obdržela Eva Svobodová a Hasičský záchranný sbor

Toto ocenění uděluje kolínská radnice od roku 2012.