Primátor Chomutova: Zasáhli jako profesionálové, přestože teprve studují

10.05.2013 7:28

Sedm studentů Střední zdravotnické školy, budoucích zdravotníků a záchranářů, ani na vteřinu nezaváhalo a profesionálně pomohlo při záchraně dvou dětí při dopravní nehodě. Vedení školy je již ocenilo pochvalou, nyní je přivítal primátor města Jan Mareš.

Primátor Chomutova: Zasáhli jako profesionálové, přestože teprve studují
Foto: chomutov-mesto.cz
Popisek: Chomutovské náměstí

„V dané situaci jste dokázali rychle reagovat a pomoci zajistit životní funkce. Z vaší odvahy a statečnosti by si měla vzít příklad široká veřejnost,“ poděkoval studentům primátor. S oběma náměstky jim předal pamětní list a drobné dárky.

Studenti z různých ročníků David Šiman, Ivana Windischová, Marie  Gabčová, Michaela Hertlová, Lenka Rosenbaumová, Renata Polková, Gita Vyčichlová při cestě do školy dopravní nehodu vyhodnotili a naprosto přirozeně začali akčně pomáhat. Podle ředitelky školy Soni Valuškové si prý vůbec nepřekáželi, rozdali si role a každý odvedl svůj díl práce. Rozdělili se u obou zraněných dětí, kontrolovali dýchání, provedli první ošetření, starali se o jejich termoregulaci, uklidňovali v šoku a komunikovali s nimi až do příjezdu záchranné služby. I přes takové krušné ráno přišli do školy a odmítli nabídnutý odchod domů. Kromě pochvaly ve škole a na radnici jim předal diplom i ministr dopravy.

Vážná dopravní nehoda se stala ráno 25. dubna, kdy na přechodu ulice Palackého srazila mladá řidička dvě děti. Ty jsou doposud ve vážném stavu v lékařské péči. Všichni přítomní na setkání jim vyjádřili přání brzkého uzdravení. „Patří vám velký dík a obdiv za občanskou statečnost, protože ve stejné situaci, kdy vy jste konali, by mnoho dospělých neudělalo vůbec nic,“ uzavřel primátor.    

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Chomutov-mesto.cz

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…