Primátor Olomouce předal ceny za přínos pro rozvoj občanské společnosti a za přínos v oblasti hospodářského rozvoje

11.09.2017 19:49

Fotograf Jindřich Štreit a Miloslav Kyjevký z FGP-studia převzali v pátek Cenu primátora. Dostalo se jim uznání za prokazatelný přínos v oblasti občanské společnosti a demokracie v Olomouci a v oblasti hospodářského rozvoje města.

Primátor Olomouce předal ceny za přínos pro rozvoj občanské společnosti a za přínos v oblasti hospodářského rozvoje
Foto: archiv primátora
Popisek: primátor Olomouce doc. Mgr. Antonín Staněk, Ph.D. (ČSSD)

„Udílení cen je vyjádřením respektu a úcty osobnostem veřejného života, které se výrazně zapsaly do historie a současnosti města. Jsou vyjádřením zdravého patriotismu a kladou si za cíl prezentovat významné osobnosti i úspěšné živnostníky, malé a střední podnikatele z Olomouce,“ připomněl statut cen primátor Antonín Staněk.

Cena primátora svým výtvarným zpracováním připomíná, dvě významné osobnosti veřejného života Olomouce 20. století, Karla Mareše a Milana Hořínka. Laureátům je předávána od roku 2015 vždy na začátku září, jako připomenutí dne, kdy 6. září 1919 převzal první český starosta Karel Mareš svůj úřad.

V minulých letech převzali Cenu primátora amerikanista a emeritní rektor Univerzity Palackého Josef Jařab a legendární krasobruslařka Eva Graham Romanová. Za hospodářský rozvoj byli dosud oceněni předseda představenstva farmaceutické společnosti Farmak Jiří Žák a Drahomíra Pisková, výrobní ředitelka společnosti Draps, zabývající se sportovní textilní produkcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…