Primátor Přerova apeluje na ministra kvůli tragické dopravní situaci

29.02.2012 11:00

Na ministerstvo dopravy putoval tento týden dopis od přerovského primátora Jiřího Lajtocha. Ten od ministra Pavla Dobeše žádá ucelenou informaci o přípravě staveb na státní a dálniční sít, týkající se města Přerova. Apeluje na něj, aby se znovu zabýval tragickou dopravní situací v Přerově.

Primátor Přerova apeluje na ministra kvůli tragické dopravní situaci
Foto: prerov.eu
Popisek: Přerovské Horní náměstí

Primátor ministrovi dopravy připomíná, že v loňském roce byla v Přerově schválena Výzva zastupitelů města Přerova k vyřešení dopravní krize ve městě, kterou následně peticí podpořilo patnáct tisíc Přerovanů a návštěvníků města. V dopise podotýká, že petici projednal a také podpořil Senát Parlamentu České republiky.

„Při projednávání této petice v Senátu Parlamentu České republiky sdělil váš náměstek Ivo Toman, že v roce 2012 začne výstavba D1, stavby 0137 a v roce 2014 začne výstavba stavby 0136, která bude v roce 2016 dokončena. Bylo řečeno, že stát zahájí v tomto roce i přípravu druhé klíčové stavby Přerova – takzvaného průpichu, ale současně upozornil, že tato příprava sice začne, ale nejsou na ni ve státním rozpočtu peníze,“ napsal v dopise Jiří Lajtoch.

Primátor žádá ministra dopravy Pavla Dobeše o informaci, jak jsou naplňovány přísliby, které byly v loňském roce vyřčeny. „Rád bych totiž kolegy zastupitele i občany Přerova informoval o aktuálním vývoji,“ uvedl Jiří Lajtoch.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: prerov.eu

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

20:27 Varnsdorf: Poplatky za odpad a psa nyní vyřídíte z pohodlí domova. Město spouští portál občana

Neřešte úřední hodiny a neztrácejte čas u přepážky. Mějte místní poplatky jednoduše pod kontrolou a …