Primátor města diskutoval s občany o novém Strategickém plánu Plzně

19.05.2017 19:46

Za svojí polovinou jsou nyní veřejná setkání Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně s občany všech městských obvodů týkající se jednoho z nejdůležitějších dokumentů, strategického plánu. Diskuzí se zúčastnilo více než 100 lidí. V úterý 16. května se uskutečnilo setkání s občany na Úřadě městského obvodu Plzeň 4. Vyslechnout názory občanů si přišel primátor města Plzně Martin Zrzavecký a starosta Městského obvodu Plzeň 4 Michal Chalupný.

Primátor města diskutoval s občany o novém Strategickém plánu Plzně
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Jsem moc rád, že jste přišli vyjádřit svůj názor na směřování naší krásné metropole, kam byste chtěli, aby se dále rozvíjela. Těší mě váš zájem o město, o vaši městskou část, ve které žijete,“ řekl v úvodu Martin Zrzavecký.

Po dokončení analýz a stanovení vize, k níž obyvatelé Plzně v lednu 2017 přispěli více než 300 podněty, nyní probíhá diskuze o nejdůležitějších cílech, opatřeních a příkladech aktivit, které povedou k jejich naplnění.

Občané ze čtvrtého městského obvodu přišli diskutovat například o rekreačním potenciálu Chlumu, využití Lopatárny, kanalizaci ve starých Lobzích, úpravě a čistotě veřejných prostranstvích či parkování včetně podzemních garáží.

„Největší zájem zatím vyvolalo naplňování strategického cíle jedna – zlepšit podmínky pro kvalitní život všech generací. Ve všech městských obvodech se zatím mluvilo o životním prostředí, dopravě, záchytných parkovištích či centru města,“ vysvětlila ředitelka Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně Irena Vostracká.

Dosud se uskutečnila setkání s Plzeňany na území městských obvodů Plzeň 2, 3, 4 a 8. Pokud někdo z Plzeňanů diskuzi v místě svého bydliště nestihl, může přijít vyjádřit svůj názor zástupcům Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně na jakýkoliv jiný obvod, své podněty dále mohou občané zasílat pomocí formuláře na webové adrese Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Další plánovaná setkání, kam mohou přijít Plzeňané diskutovat o budoucnosti města:

  • v pondělí 22. 5. 2017 od 16 do 19 hodin v zasedací místnosti městského úřadu, V Radčicích 19 (Městský obvod Plzeň 7 - Radčice)
  • v úterý 23. 5. 2017 od 16 do 19 hodin v zasedací místnosti městského úřadu, Prvomájová 21 (Městský obvod Plzeň 5 – Křimice)
  • v pondělí 29. 5. 2017 od 17 do 19 hodin v zasedací místnosti městského úřadu, K Sinoru 62 (Městský obvod Plzeň 10 – Lhota)
  • v úterý 30. 5. 2017 od 16 do 19 hodin v Lidovém domě v Liticích (přísálí), K Roli 344, Litice (Městský obvod Plzeň 6 – Litice)
  • ve středu 7. 6. 2017 od 17 do 19 hodin v salonku Malesického Dvora, Malesická náves 1 (Městský obvod Plzeň 9 – Malesice)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

22:09 Opava: Soud zamítl žaloby bývalého ředitele Slezského divadla

Okresní soud v Opavě svým rozsudkem zamítl žaloby podané MgA. Alešem Kománkem proti statutárnímu měs…