Projekt „Kulturní dům Lanškroun“ získal všechna potřebná stavební povolení

20.10.2016 18:05

Projekt „Kulturní dům Lanškroun“, který pro město zpracovává společnost Atelier 90 s. r. o., již má všechna potřebná stavební povolení.

Projekt „Kulturní dům Lanškroun“ získal všechna potřebná stavební povolení
Foto: lanskroun.eu
Popisek: Renesanční radnice v Lanškrouně

Stavební povolení na vlastní stavbu nového kulturního domu podle projektu v sobě zahrnuje povolení stavebních úprav a přístavby k budově č. p. 335 (Langerova vila) na ulici Nádražní v Lanškrouně, dále realizaci kanalizačních přípojek, plynové NTL přípojky, vodovodní přípojky, dešťové kanalizace, přeložky a nového veřejného osvětlení, vodního prvku a sadových úprav. Toto povolení vydané odborem stavební úřad MěÚ Lanškroun dne 5. 9. 2016 nabylo právní moci dne 8. 9. 2016. Další stavební povolení, které vydal odbor dopravy a silničního hospodářství MěÚ Lanškroun dne 8. 9. 2016, se týká parkoviště a zpevněných ploch v areálu kulturního domu a právní moci nabylo dne 27. 9. 2016. Poslední nutné povolení, které vydal vodoprávní úřad odboru životního prostředí MěÚ Lanškroun dne 19. 9. 2016 a týká se prodloužení kanalizace v ulici Krátká, nabylo právní moci dne 24. 9. 2016.

Všem těmto stavebním povolením předcházelo projednání a uzavření veřejnoprávní smlouvy nahrazující územní rozhodnutí o umístění stavby dne 14. 6. 2016, která nabyla účinnosti dne 15. 6. 2016.

Které další kroky musí být před vlastní výstavbou nového kulturního domu podniknuty, shrnul starosta Lanškrouna Radim Vetchý: „V nejbližší době bude zastupitelstvu města předložen materiál o podmínkách úvěru, kterým budou v dalších letech financovány dvě významné investice města. Těmito investicemi jsou výstavba nového kulturního domu a rekonstrukce polikliniky na ul. Svatopluka Čecha. Dle mého názoru jsou podmínky úvěru pro město přijatelné a město je bez obtíží zvládne. Budou tím vyřešeny zásadní a letité problémy města, zázemí pro kulturní akce a zcela nevyhovující stav zdravotnického zařízení. Zároveň se rozběhly přípravy výběrového řízení na dodavatele stavby kulturního domu, dle projektové dokumentace zpracované brněnským Ateliérem 90. To jsou ty nejzásadnější kroky, které nás nyní čekají a pokud vše půjde dle harmonogramu, bude výstavba kulturního domu zahájena na jaře roku 2017.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

16:14 Frýdek-Místek: Ve městě začaly působit terapeutické skupiny pro mladé

Duševní zdraví a osobní rozvoj mladé generace podporují nově otevřené tzv. terapeutické a seberozvoj…