Prostějov: Bývalé lokomotivní depo jde pomalu k zemi

03.03.2020 19:44

Konkrétně se jedná o likvidaci nevyužívaných objektů bývalého, dnes již nefunkčního lokomotivního depa v areálu místního nádraží ČD v Prostějově.

Prostějov: Bývalé lokomotivní depo jde pomalu k zemi
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Budovy jsou nevyužitelné a zchátralé. Demolice nás bude stát asi 1,17 milionu korun (včetně DPH),“ míní primátor František Jura. Odbor rozvoje a investic proto, prostřednictvím oddělení veřejných zakázek, po výběrovém řízení určil zhotovitele demoličních prací.

„Nejvýhodnější nabídku podala společnost DEMSTAV group s.r.o., Hranice,“ uvádí náměstek primátora Jiří Rozehnal a dodává:

„Naprosto jiná situace se týká samotné budovy místního nádraží. Do dnešního dne dosud žádné rozhodnutí o osudu nádraží nepadlo. Se zástupci Správy železnic (SŽ - dříve SŽDC) jsme se setkali s tím, že v rámci přípravy rozvoje infrastruktury a rekonstrukce, což se týká mimo jiné hlavního i místního nádraží v Prostějově, připraví možné varianty řešení. To si pochopitelně vyžádá z jejich strany odpovídající čas. Čekáme tedy na návrhy, odhadem by to mohlo být asi v druhé polovině roku 2020. Jednali jsme již také s několika zájemci o budoucím využití objektu, ale jak jsem uvedl, čekáme na upřesňující informace Správy železnic. Názory občanů, kteří se jednoznačně vyjádřili na podporu záchrany budovy, vnímáme a bereme je vážně stejně tak, jako například při nedávném řešení lokality kolem Kulturního a společenského centra,“ uzavírá náměstek Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…