Prostějov: COVID -19 omezí investiční výdaje

27.07.2020 18:13

Z důvodu šíření COVID - 19 a předpokládaném výpadku finančních prostředků na příjmové stránce města v roce 2020, dojde k omezení některých investičních akcí.

Prostějov: COVID -19 omezí investiční výdaje
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Rada vyhodnotila seznam plánovaných investičních akcí na letošní rok a rozhodla některé investice přesunout do příštího roku. O tomto návrhu musí dále rozhodnout zastupitelé,“ uvádí primátor František Jura. Dojde tak k vrácení finančních prostředků ve výši zhruba 25,22 milionu korun.

Z akcí, o jejichž přesunu budou zastupitelé rozhodovat, můžeme například zmínit:

Rekonstrukci kuchyně Národního domu. Letosbude dokončena projektová dokumentace a vypsáno výběrové řízení na realizaci stavby v roce 2021.

Dále se jedná o regeneraci sídliště Moravská.Bylo zadáno výběrové řízení na zhotovitele projektové dokumentace (dále jen PD). V opakovaném řízení podala nejvýhodnější nabídku na zpracování PD společnost ALFAPROJEKT OLOMOUC, a.s. Olomouc.Z důvodu nutnosti schválit finanční prostředky, bude zadání projektové dokumentace přesunuto do roku 2021.

Další přesun, který se předkládá zastupitelům ke schválení je rekonstrukce ulice Vrahovická - doplnění parkoviště. Z důvodu zpoždění navazující investiční akce Olomouckého kraje – rekonstrukce ulice Vrahovická, jejíž stavba započne dle posledních informací až v roce 2021, dojde k omezení rozsahu i na parkovišti. Bude uhrazena částka za přeložku kabelů vysokého napětí, který bude překládat společnost E.on. Také finanční příspěvek pro akci bude kraji poskytnut v roce 2021.

Další rekonstrukcí je oprava hasičské zbrojnice Domamyslice - objekt prádelny. Projektová dokumentace je zpracovaná, jsou připraveny i podklady pro výběrové řízení. Vypsání výběrového řízení bylo pozastaveno a práce budou přesunuty na rok 2021.

Také Kino Metro 70 si bude muset počkat na rekonstrukci sociálního zařízení. Zpracovává se projektová dokumentace, termín dokončení se kvůli epidemii COVID – 19 prodloužil.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…