Prostějov: Černobyl (ne)plánovaný experiment u hvězdárny

18.08.2019 7:35

Ojedinělou akci připravilo v rámci Prostějovského kulturního léta Astronomické oddělení Muzea a galerie v Prostějově – hvězdárna – ve spolupráci se Statutárním městem Prostějovem a kinem METRO 70.

Prostějov: Černobyl (ne)plánovaný experiment u hvězdárny
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Podařilo se nám získat svolení společnosti HBO k promítání všech pěti dílů seriálu Černobyl právě z produkce této společnosti. Projekční maratón jsme z důvodu dodržení nočního klidu rozdělili do dvou dnů. Promítat se tedy bude ve čtvrtek 29. 8. 2019 od 21:30, a to první dva díly seriálu. Před samotným promítáním zazní přednáška Martina Tylšara o jeho výpravách do postižených oblastí. Další den, v pátek 30. 8. 2019 od 21:00 budeme promítat zbývající tři díly seriálu,“ říká v pozvánce na unikátní projekt ředitelka Muzea a galerie v Prostějově Soňa Provazová.

Promítání se uskuteční v Kolářových sadech, kdy na budově hvězdárny ze strany u pódia bude instalováno plátno, které zapůjčí kino METRO 70.

„Produkčně zabezpečí projekci kino METRO 70, které má k dispozici potřebnou techniku. Akci Černobyl (ne)plánovaný experiment jsme zařadili jako bonus letošního Prostějovského léta a jsme rádi, že se nám podařilo s hvězdárnou a kinem dohodnout spolupráci. Věřím, že vyjde počasí a lidé si toto netradiční promítání užijí. K dispozici bude i stánek s občerstvením,“ dodala náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Vzhledem k výjimečnosti akce plánujeme promítání i za horšího počasí – pláštěnky (gumičky a igelitové pytlíky s sebou). Také karimatku na sednutí a repelent proti komárům se bude hodit. Pokud bude ovšem prudký liják nebo velký vichr, akce se konat nebude.

UPOZORNĚNÍ:
Seriál Černobyl obsahuje drastické scény a není vhodný pro děti a mládež do 18 let.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

22:09 Kroměříž: Ve všech dětských pískovištích ve městě je nový písek

Ve všech dětských pískovištích v Kroměříži i místních částech byl v těchto dnech vyměněn písek. Odvo…