Prostějov: Děti konečně mohou vynést Smrtku

18.03.2022 10:11 | Tisková zpráva

Město Prostějov obnoví lidovou tradici vynášení Smrtky. Program měl proběhnout již v roce 2020, ale z důvodu pandemie COVID-19 musel být o dva roky odložen. Akce bude zahájena 4. dubna od 13:30 hodin na náměstí T. G. Masaryka v prostoru před muzeem.

Prostějov: Děti konečně mohou vynést Smrtku
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Vynášení Smrtky je určeno zejména školám, školkám a školním družinám, které budou aktivně na programu spolupracovat, ale i široké veřejnosti. Po krátkém úvodu, v režii folklórního souboru Mánes, účastníci vytvoří průvod, jenž projde městem až do Kolářových sadů.

Vybraná škola vyrobí Smrtku, která bude nesena v čele průvodu a následně vhozena do mlýnského náhonu, čímž bude oficiálně přivítáno jaro. Ostatní školy si mohou vyrobit a přinést menší „májíčky“ jako symboly přicházejícího jara a naučí se společnou říkanku o utopení Smrtky.

„Jsem ráda, že konečně nic nebrání tomu dlouho plánovanou akci uskutečnit. Věřím, že si ji užijeme v přátelském duchu a vytvoříme tak novou prostějovskou tradici,“ uvedla s úsměvem náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

16:31 Havířov: Mobilní radnice 19. června na náměstí Republiky představí novou komunikační síť

Město Havířov pro své občany v nejbližších dnech zřídí chytrou komunikační síť. Jmenuje je se Munipo…