Prostějov: Do oblasti sportu poputují další městské finance

15.12.2019 12:54

V příštím roce bude pokračovat podpora sportu městem Prostějovem a zastupitelé tak budou rozhodovat o konkrétních financích pro dotační tituly „Podpora přípravy dětí a mládeže na vrcholový sport“ a „Podpora činnosti sportovních klubů na profesionální úrovni“.

Prostějov: Do oblasti sportu poputují další městské finance
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„V rámci návrhu rozpočtu na příští rok byly schváleny finančních prostředky pro Program na podporu sportovní činnosti v roce 2020 z rozpočtu města ve výši 23 milionů korun. Sport považujeme za velice důležitou oblast, kterou budeme dále dotačně podporovat,“ uvedl primátor František Jura.

O konkrétních financích hovoří náměstek primátora Jan Krchňavý: „Pro dotační titul „Podpora přípravy dětí a mládeže na vrcholový sport“ byla alokována celková částka ve výši 9,5 milionu korun. Termín podávání žádostí byl stanoven od 21. 10. 2019 do 31. 10. 2019. V termínu bylo přijato celkem pět žádostí.“ Zastupitelé budou dále rozhodovat o dotačním titulu „Podpora činnosti sportovních klubů na profesionální úrovni“.

„Pro tento dotační titul byla alokována celková částka ve výši 7,5 milionu korun se stejným, již zmíněným, termínem pro podávání žádostí. Zde bylo přijato celkem sedm žádostí,“ uzavřel náměstek primátora Jan Krchňavý.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob