Prostějov: Dopravní automobil pro hasiče v Krasicích

29.01.2020 10:41

Hasiči se mohou těšit na nové vozidlo. O jeho pořízení se postará jak město Prostějov, tak pravděpodobně i Olomoucký kraj.

Prostějov: Dopravní automobil pro hasiče v Krasicích
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Statutárnímu městu Prostějov byla totiž pro rok 2020 schválena dotace z Ministerstva vnitra v rámci programu „Účelové investiční dotace pro jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí“ na pořízení dopravního automobilu pro Jednotku sboru dobrovolných hasičů Krasice ve výši 450 tisíc korun,“ informuje primátor Prostějova František Jura.

K této dotaci může město Prostějov získat ještě další finanční prostředky.

„Konkrétně se jedná o 100 tisíc korun z rozpočtu Olomouckého kraje ve výše uvedeném dotačním programu. Celkové předpokládané náklady na pořízení dopravního automobilu představují 1,0 milion korun,“ doplňuje náměstek primátora Jiří Rozehnal.  

Radní proto na svém posledním jednání schválili projektový námět, přípravu a podání žádosti o dotaci z rozpočtu Olomouckého kraje. V rozpočtu města Prostějova na letošní rok jsou na pořízení automobilu pro hasiče schváleny finanční prostředky ve výši 550 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

7:17 Pardubice: Cestu na zámek nově ozdobí nadživotní socha koně

Od konce dubna budou Pardubáci a návštěvníci města na louce mezi Příhrádkem a zámeckými valy potkáva…