Prostějov: Dům služeb projde obnovou

21.05.2022 6:27 | Tisková zpráva

Budovu Domu služeb v Olomoucké ulici čeká kompletní rekonstrukce. Radní schválili rozpočtové opatření na pořízení projektové dokumentace k celkové obnově.

Prostějov: Dům služeb projde obnovou
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Stávající režim provozu zůstane zachován. Přestože má budova své nejlepší roky za sebou, sloužit bude po opravě dál.

„Nebudeme měnit využití Domu služeb. Budova bude po své kompletní rekonstrukci dál sloužit svému účelu. Všichni víme, že je zde velký kulturní sál, který má svůj význam a zůstane ve svých původních rozměrech, je zde učňovské středisko a prodejny,“ nastínil náměstek primátora pro stavební investice a rozvoj Jiří Rozehnal s tím, že konkrétní práce se budou týkat rekonstrukce vnějšího pláště objektu včetně kompletní rekonstrukce všech vnitřních rozvodů (elektroinstalace, zdravotně technické instalace, ústřední vytápění, vzduchotechnika) a vnitřních stavebních úprav což obnáší vybudování výtahu, nových povrchů a například zastřešení vstupního prostoru.

Lidé již mohli zaznamenat první změnu v podobě, před několika lety provedené rozsáhlé opravy střechy a nedávné likvidace kašny.

„Kašna i lavičky jsou minulostí. Bohužel se v tomto prostoru scházely osoby bez domova a místo již svým vzhledem nebylo důstojné. Zatím zde bude zelená plocha,“ uzavřel náměstek Rozehnal.

Zpracovaná projektová dokumentace by měla být hotova do 31. 10. 2022.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

16:31 Žatec: Edukační workshop pro MŠ a ZŠ

Edukační workshop pro MŠ a ZŠ o památce světového dědictví zapsané pod názvem Žatec a krajina žateck…