Prostějov: Hasiči budou mít novou stanici

24.11.2020 13:55

Zastupitelstvo schválilo uzavření Memoranda o spolupráci při zajištění výstavby nového areálu stanice a sídla územního odboru Hasičského záchranného sboru v Prostějově mezi Statutárním městem Prostějovem a Českou republikou – Hasičským záchranným sborem Olomouckého kraje.

Prostějov: Hasiči budou mít novou stanici
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Statutární město Prostějov je vlastníkem pozemku p.č. 6406/1 – orná půda o výměře 34.578 m2 v k.ú. Prostějov na ul. Brněnská v Prostějově. Tento pozemek je na základě zpracované územní studie "Plochy Z45 za Brněnskou ulicí" vhodný pro výstavbu stanice Hasičského záchranného sboru (dále jen „HZS“) a souvisejících prostor pro výkon činností a odbornou přípravu a případně zázemí pro další složky integrovaného záchranného systému (IZS) a interaktivní centrum pro vzdělávání občanů v oblasti bezpečnosti.

Anketa

Získají koalice ODS/KDU-ČSL/TOP 09 a Piráti/STAN ve volbách sněmovní většinu?

33%
67%
hlasovalo: 61447 lidí

HZS Olomouckého kraje bude společně s Olomouckým krajem vyhlašovat veřejnou soutěž na projektovou dokumentaci na výstavbu areálu pro HZS a Zdravotnickou záchrannou službu (ZZS). Dokumentaci by zpracovával jeden dodavatel, přičemž HZS by hradilo dokumentaci pro svoje objekty a Olomoucký kraj pro ZZS.

Cílem HZS je mít zpracovanou dokumentaci do stupně pro vydání stavebního povolení, a to do doby, než bude vyhlášena výzva v rámci nového IROP (předpoklad 2021/2022). K tomu, aby HZS jako organizační složka mohla zadat veřejnou soutěž, musí mít registraci akce na Ministerstvu financí ČR a při registraci musí doložit vazbu k pozemku.

Z pohledu HZS je pro registraci akce na ministerstvu financí dostačující forma memoranda dle předloženého návrhu schváleného Zastupitelstvem města Prostějova. V této fázi bude forma memoranda bez účasti Olomouckého kraje, což bylo odsouhlaseno Olomouckým krajem.

Proces majetkoprávního vyrovnání bude řešen samostatně před zahájením výstavby. Tento proces bude zahájen až po zpracování projektové dokumentace a dořešení financování výstavby z programu IROP.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

7:37 Ostrava: Poučení i zábavu nabídl program pátečního Dne země v Komenského sadech

Den Země, tradiční environmentální akce, nabídnul v pátek 19. dubna v Komenského sadech bohatý progr…