Prostějov: Jak si stojí město s kriminalitou a veřejným pořádkem?

26.02.2021 9:18

„Mohu říci, že v našem městě nedochází ve zvýšené míře k migraci pachatelů, lze tak velmi dobře uplatňovat osobní a místní znalosti strážníků. Nemáme vyloučené lokality, nejsou zde zaznamenávány extremistické skupiny, jejich projevy na veřejnosti, nedochází k vážnějšímu narušování veřejného pořádku. Obecně se však s problémy jako bezdomovectví, drobná kriminalita, rušení nočního klidu,“ nastínil primátor František Jura s tím, že vždy se však občas vyskytnou protiprávní jednání, na která je třeba ihned reagovat a činit opatření k jeho nápravě.

Prostějov: Jak si stojí město s kriminalitou a veřejným pořádkem?
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Také díky dobré spolupráci s veřejností lze účinně reagovat na požadavky a potřeby občanů v oblasti zajištění veřejné služby strážníky Městské policie Prostějov.

„Například za rok 2020 bylo přijato na linku 156 celkem 8459 tísňových volání, což je 23 oznámení denně. Celých 55 procent těchto oznámení tvoří oznámení dopravních přestupků, stání ve vjezdu, na vyhrazeném parkovišti a podobně. Díky včasným oznámením se podařilo v mnoha případech zadržet pachatele a předat jej policii,“ řekl primátor František Jura a přidal některé přehledy přestupků:

přestupky

dopravní přestupky

přestupky1

 

Preventivní dohled na veřejný pořádek je nutný na všech ulicích, náměstích, či veřejných prostranstvích. K vyhodnocování slouží i kamerový systém.

„Výkon služby je trvale zaměřen zejména do lokalit, kde je nejvyšší nápad případů narušování veřejného pořádku, kde dochází ke kriminalitě,“ doplnil primátor František Jura.

Jak již bylo řečeno, v průběhu roku nedošlo k významným či mimořádným událostem z pohledu veřejného pořádku. Veškerá činnost však byla značně ovlivněna vyhlášením nouzových stavů, usneseními vlády s nařízeními a omezeními a nařízeními dalších ústředních orgánů státní správy, zejména Ministerstva zdravotnictví ČR. Tato opatření velmi významně ovlivnila statistickou výslednost.

„Došlo ke změně struktury nápadu přestupkového jednání, s ohledem na uzavření provozoven k omezení četnosti rušení nočního klidu v souvislosti s restauracemi, požívání alkoholu na veřejnosti, drobné výtržnosti na ulicích a podobně,“ uzavřel primátor František Jura.

Závěrem můžeme říci, že úroveň veřejného pořádku v našem městě je nadále dlouhodobě stabilizována a na dobré úrovni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

10:28 Přerov: Seniory čeká sportovní klání, budou střílet na branku i jezdit na koloběžce

Zasportovat si, poměřit síly se svými vrstevníky, zabavit se – a možná i vyhrát. To všechno má přiné…