Prostějov: Jízda primátorů se vydařila

22.09.2019 10:45

Evropský týden mobility včera vyvrcholil netradiční cyklistickou událostí. Cyklojízda, které fandilo i počasí, byla inspirací, aby se lidé snažili využívat spíše jízdní kolo než automobil.

Prostějov: Jízda primátorů se vydařila
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Tři skupiny cyklistů vyrazily z Olomouce, Přerova a Prostějova. Cílem byla fara v Dubu nad Moravou. Každý peloton měl na špici pelotonu primátora svého města: Olomouc Mirka Žbánka, Přerov Petra Měřínského a Prostějov Františka Juru.

Každou skupinu takzvané hvězdicové cyklojízdy hojně doprovázeli zájemci z řad veřejnosti. Po příjemných pauzách v Biskupicích a Klopotovicích dojel bezpečně celý peloton k Poutnímu kostelu Očišťování Panny Marie v Dubu nad Moravou. Zde se pak za krásného počasí setkaly tři primátorské pelotony a všichni si užili připravený kulturní program.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

10:23 Olomouc: Na festivalu se spotřebovalo šest a půl tuny tvarůžků

Olomouc provoněly tvarůžkové speciality. Festival byl rekordní co do počtu prodávajících i návštěvno…