Prostějov: Kam na procházku? Třeba na Hloučelu

15.11.2020 12:50

Naučná stezka podél říčky Hloučely začíná u mostu na Olomoucké ulici. Je na červené turistické značce od hlavního nádraží, směrem k Plumlovské přehradě a leží na Jantarové cyklostezce.

Prostějov: Kam na procházku? Třeba na Hloučelu
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Jedná se o nejvýznamnější rekreační zelený pás města Prostějova. Podle současné legislativy je tento prostor chráněn jako významný krajový prvek Niva Hloučely a představuje vymezený a funkční biokoridor. Jsou to rozsáhlé porosty vysoké i nízké zeleně v povodí říčky, která od severu obtéká Prostějov. Rostou zde všechny tři domácí druhy jilmů, z rostlin například kruštík okrouhlolistý, můžeme zde vidět kalouse ušatého, puštíka obecného i ledňáčka říčního.

Založení lesoparku je spojeno se jménem Rudolfa Wolfa, část tohoto území nesla dříve jméno Wolfovy sady. I když podzimní a zimní období takto pestrou podívanou nenabízí, zůstává tento přírodní kout jistě lákadlem k procházkám.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

20:27 Olomouc: Místní diskutovali o podobě páteřní ulice v Droždíně

Zpomalení dopravy a větší bezpečnost. To jsou v kostce hlavní záměry přestavby páteřní ulice v Drožd…