Prostějov: Lipová alej na břehu říčky Hloučely bodovala

13.01.2021 17:39

O desátý titul soutěžilo neuvěřitelných 132 alejí a stromořadí ze všech krajů České republiky, pro které hlasovalo bezmála sedm tisíc lidí.

Prostějov: Lipová alej na břehu říčky Hloučely bodovala
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

První místo jubilejního ročníku ankety vybojovala alej v Jihomoravském kraji – Svárovská alej na Boskovicku.

„Také Prostějov bodoval „svou alejí“. Umístili jsme se na třetím místě s Lipovou alejí na břehu říčky Hloučely. Jsem moc ráda, že stojíme takzvaně na bedně. Je jasné, že aleje tady u nás se líbí a mají co nabídnout. V krajském hodnocení jsme opět první,“ říká náměstkyně primátora Milada Sokolová a posílá poděkování autorovi fotografií Zbyňku Honestovi a všem, kteří se hlasování účastnili.

„Určitě jeho krásné snímky pomohly k umístění aleje mezi prvními třemi nejlepšími.“

V loňském ročníku získala v soutěži Alej roku druhé místo v celkovém, republikovém hodnocení alej platanů z ulice Rejskova. V krajském hodnocení pak první místo a titul Alej Olomouckého kraje 2019.

tabulka

Kompletní výsledky ankety najdete ZDE.

Všech 14 regionálních vítězů se může těšit na dárkové balíčky s poukazy od FotoŠkoda, knihy o památných stromech, dárky od Muzea Karla Zemana, rodinné vstupenky do Muzea rekordů a kuriozit, vstupenky do botanických zahrad po celé České republice a mnohé další.

Cílem ankety Alej roku je přitáhnout pozornost lidí k alejím, které patří ke zdravé a fungující krajině. Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může nakonec rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha o záchranu nebo úsilí místních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

10:28 Vsetín: Začíná stavba nového autobusového nádraží a komunikací v přednádraží

V pátek 3. května se slavnostně otevře nové vlakové nádraží včetně budovy dopravního terminálu. Zatí…