Prostějov: Město poskytne dotace na celoroční činnost v oblasti kultury

05.04.2020 16:01

Radní na svém posledním jednání rozhodovali o poskytnutí dalších dotací z rozpočtu města Prostějova. Finance poputují jedenadvacítce subjektů.

Prostějov: Město poskytne dotace na celoroční činnost v oblasti kultury
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Částku ve výši 444 tisíc korun posíláme do kulturní oblasti na různé činnosti, jako jsou například poplatky na akcích, cestovné na akce, kancelářské potřeby, poštovné. Dále na kostýmy, květiny, nájemné sálu pro koncerty, nájem klubovny či skladových prostor, drobné opravy, náklady na dopravu materiálu a osob při rekonstrukci historických bitev, na přednáškovou činnost, spotřební kancelářský materiál a podobně,“ uvádí primátor města Prostějova František Jura.

Radní dále doporučují Zastupitelstvu města Prostějova schválit poskytnutí dotace z rozpočtu města Prostějova na rok 2020 dvojici subjektů a to v celkové výši 200 tisíc korun.

„Zde budou peníze pomáhat při hrazení nájmu nebytových prostor pro nácvik souboru a uskladnění krojů; půjdou na opravu krojů, nákup a doplnění nových krojů a doplňků; reklamu a reklamní materiál. Dále takto chceme podpořit činnost studentského divadla, které z poskytnuté dotace, pokud ji samozřejmě zastupitelé odsouhlasí, bude platit pronájem, energie, materiál, kulisy, kostýmy a scénu,“ přidává náměstkyně primátora Milada Sokolová, která má kulturní oblast ve svém pracovním referátu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…