Prostějov: Město uhradí prvákům školní pomůcky

28.05.2017 13:47 | Zprávy

Před časem jsme informovali o novince, která má alespoň trochu ulevit peněženkám rodičů budoucích prvňáčků. Na svém posledním jednání ji Rada města Prostějova odsouhlasila.

Prostějov: Město uhradí prvákům školní pomůcky
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Konkrétně se jedná o navýšení městského příspěvku základním školám pro žáky 1. ročníků ve výši jednoho tisíce korun (pro jednoho žáka) na pořízení školních pomůcek pro školní rok 2017/2018.

„Na základě zápisu dětí do 1. ročníků základních škol v Prostějově a stavu skutečně přijatých dětí, bez žádosti o odklad povinné školní docházky víme, že bylo zapsáno a nastoupí do prvních tříd 482 dětí. Logicky vychází, že do škol celkem takto posíláme na pomůcky 482 tisíc korun,“ uvedla náměstkyně primátorky Ivana Hemerková a doplnila, že peníze poslouží školám na nákup věcí, jako jsou sešity, pastelky, barvy. Rodiče pořídí dětem jen aktovky, přezůvky, penály a cvičební úbor.

„Rodiče budou o tomto kroku pochopitelně informováni, aby zbytečně nemuseli vynakládat peníze na pomůcky, které jim zajistí škola,“ uzavřela náměstkyně Hemerková.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Zajímá mě, co si přeje ODS?

Protože vy na jednu stranu tvrdíte, že: ,,Zdá se, že si voliči nepřejí další federalizaci EU, bezbřehou migraci a ničení konkurenceschopnosti a životní úrovně radikální zelenou ideologií vtělenou do Green Dealu. To je nadějná zpráva." Jak ale vysvětlíte vaše spojení s Lidovci a TOPkou? Nemyslíte, že...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

7:37 Plzeň: Street art festival Wallz oživí plzeňské ulice barvami

Již pátým rokem se plzeňská kulturní a kreativní zóna DEPO2015 snaží během festivalu WALLZ kultivova…