Prostějov: Město získalo dotační statisíce na zeleň

09.10.2020 19:02

Statutární město Prostějov žádalo o dotaci na projekt „Rozšíření zeleně v blízkosti ulice Říční“ a bylo úspěšné.

Prostějov: Město získalo dotační statisíce na zeleň
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Statutární město Prostějov, prostřednictvím oddělení dotací a projektového řízení, podalo žádost o dotaci na realizaci projektu „Rozšíření zeleně v blízkosti ulice Říční“ v rámci 131. výzvy vyhlášené Ministerstvem životního prostředí k předkládání žádostí o poskytnutí podpory z Operačního programu životní prostředí 2014 – 2020 a bylo úspěšné.

„Předmětem projektu je rozšíření ploch krajinné zeleně v lokalitě zvané Močidýlka, nacházející se v okolí řeky Hloučely. Na ploše o rozloze asi 1,7 hektaru bylo vysázeno 31 listnatých stromů, 1 200 keřů, byl vyset trávník, doplněna cestní síť a pořízen mobiliář. Řešené území je součástí významného krajinného prvku vodního toku Hloučela a související údolní nivy,“ vysvětlil primátor Prostějova František Jura.

Žádost o dotaci, dle jeho vyjádření, splnila formální náležitosti a kritéria přijatelnosti projektu, prošla věcným hodnocením a byla schválena k finanční podpoře. Maximální výše dotace činí 371 504,62 korun což je 80 procent z celkových způsobilých výdajů projektu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

20:27 Aš: Linka z Aše do Selbu a zpět od 13. května

Autobusové spojení mezi Aší a německým Selbem začne fungovat od pondělí 13. května 2024.