Prostějov: Mezigenerační stezka Kolářovy sady v zimě

02.03.2021 10:11

Celý park je stezkou, kterou pro velké i malé připravili ochránci přírody z Ekocentra Iris. Zajděte se projít naším největším městským parkem!

Prostějov: Mezigenerační stezka Kolářovy sady v zimě
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

Protože to zatím na nějaké společné akce či vycházky nevypadá, nachystali lidé z Ekocentra nejen pro děti, ale i pro dospělé takzvanou Mezigenerační stezku.

Anketa

Nechali byste si píchnout vakcínu Sputnik V? (Ptáme se od 2.3.2021)

88%
12%
hlasovalo: 30340 lidí

Po celých Kolářových sadech jsou rozmístěna hravá i informační zastavení pro dospělé a děti. Stezku (či její úsek) si každý může samostatně projít kterýmkoliv směrem a v jakémkoliv pořadí. Aktivity pro děti jsou vyvěšeny na růžovém podkladu, aktivity pro dospělé zase na modrém.

Organizátoři mysleli také na seniory, kteří v úseku mezi Mateřskou školou Mánesova a sádkami najdou otázky šité na míru svým zkušenostem a znalostem. Správné odpovědi si účastníci mohou zkontrolovat sami přímo na místě.

„Snažíme se sady co možná nejvíce zatraktivnit a lidem v tomto nelehkém období nabídnout alespoň nějaké aktivity. Lidé zde, kromě venkovní posilovny, najdou knihobudku i workout. Navíc připravujeme zázemí pro všechny, kteří sady navštíví. Pro cyklisty zde vznikne první místo, kde si budou moci nabít elektrokolo, chvíli se zastavit, posedět, umýt si ruce či využít toaletu. Zázemí bude dále doplněno o servisní cyklostojan, mapu města, bezpečnostní kameru a podobně,“ okomentovala připravované změny náměstkyně primátora Milada Sokolová.

Článek byl převzat z Profilu Radek Rozvoral

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

13:37 Litoměřice: Mezinárodní pivní festival zahájila soutěžní část

Již 34. ročník prestižního Mezinárodního pivního festivalu byl dnes zahájen na litoměřickém výstaviš…