Prostějov: Nové stacionární radarové měřiče dohlédnou na bezpečnost

18.04.2021 19:08

Zbrusu nové zařízení, které bude hlídat bezpečnost v Prostějově, si vyžádá několika milionovou investici. Rozhodovat o ní budou zastupitelé.

Prostějov: Nové stacionární radarové měřiče dohlédnou na bezpečnost
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Na březnové schůzi Rady města Prostějova byla schválena zadávací dokumentace na výběrové řízení pro pořízení tří stacionárních stanic a jednoho radaru včetně programového vybavení,“ nastínil náměstek primátora Jiří Rozehnal. Podle jeho vyjádření se nebude jednat o pouhý nákup nových stacionárních radarů. Jejich instalaci bude předcházet vybudování stanovišť pro stanice a elektro přípojky.

„Po verdiktu zastupitelů a ihned po ukončení výběrového řízení bude podepsána smlouva o dílo a veškeré kroky ke koupi a instalaci zařízení a systému můžeme zahájit. Částka bude činit 3.4 milionu korun. Věříme, že nové radary poslouží větší bezpečnosti v Prostějově,“ doufá náměstek Rozehnal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

13:05 Děčín: Efektivnější ukládání a odvoz tříděného odpadu

Plast je celosvětově nejvíce využívaný obalový materiál, stejně tak tvoří největší podíl tříděného o…