Prostějov: Očkovací centrum ve Společenském domě zahajuje provoz

17.03.2021 7:35

Ve středu 17. března v 8:30 hodin bude zahájen provoz očkovacího centra v Prostějově, a to konkrétně v budově Společenského domu (KaSC) v Komenského ulici. Denně by zde mělo podstoupit očkování na pět stovek občanů.

Prostějov: Očkovací centrum ve Společenském domě zahajuje provoz
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Máme připravena očkovací místa, zázemí pro zdravotnický personál a administrativu. Jako vybavení byl navezen mobiliář, výpočetní technika a podobně,“ říká primátor města Prostějova František Jura. Umístění centra nabízí očkovaným hned několik výhod. „Jde o střed města, poměrně snadno dostupný městskou hromadnou dopravou i vozidlem. Prostory jsou dostatečně velké jak pro očkující zdravotníky, tak pro čekající obyvatele, dostatečný prostor zde nalezne i administrativa. Přijet na očkování automobilem by také neměl být, vzhledem k nedalekému parkovišti, problém,“ dodal primátor Jura.

Pracovní doba je plánová denně od pondělí do pátku vždy osm hodin. V případě velkého zájmu obyvatel o co nejrychlejší vakcinaci a dostatečného množství očkovacích látek bude možno pracovní dobu prodloužit i na víkend.

Anketa

Odpustili jste Německu okupaci Československa a Protektorát Čechy a Morava?

4%
96%
hlasovalo: 23919 lidí

„Průběh očkování a objem dodávek vakcíny v dalších dnech a týdnech ukážou, jestli a jak bude třeba kapacitu stávajících očkovacích míst v nemocnicích v rámci Olomouckého kraje dále navyšovat. Jednání o navýšení kapacity, popřípadě přemístění očkovacího centra, v současné době probíhají v Přerově a v případě potřeby jsou k podobným jednáním připraveny i další nemocnice. Pokud by v blízké budoucnosti byl skutečně dostatek vakcíny, na Jesenicku by mohlo nové očkovací místo vzniknout také v Sanatoriu Edel ve Zlatých Horách,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Prostorové kapacity očkovacího centra v prostějovské nemocnici dosáhly svého maxima, více než 200 osob denně by zde už nezvládli naočkovat. „Proto jsme se ve spolupráci s městem Prostějovem pustili do vybudování tohoto vakcinačního centra ve Společenském domě,“ uvedl předseda představenstva AGEL Středomoravské nemocniční MUDr. Jiří Ševčík.

Nemocnice AGEL Prostějov zajistí pro provoz centra zdravotnický personál. Denně bude v centru potřeba až pět lékařů a pět sester, očkovat se může až v pěti boxech zároveň. „Na plynulém provozu se bude podílet manažerka provozu, hostesky a administrátoři. Důležité bylo také zajistit IT podporu, počítačovou síť, počítače, tiskárny, vytvořit speciální vyvolávací systém, nastavit hygienicko – epidemiologický režim a další úkony,“ doplnila hlavní sestra prostějovské nemocnice Mgr. Marie Jouklová.

Lidé, kteří jsou k očkování již přihlášeni na původní místo do prostějovské nemocnice, budou o změně informováni emailem nebo SMS zprávou. Jejich registrace je stále platná, a to na původně vybraný termín, změní se pouze místo, kde vakcinaci podstoupí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…