Prostějov: Odbor dopravy zavede univerzální poplatkovou pokladnu

24.12.2021 10:46 | Tisková zpráva

Univerzální poplatková pokladna bude určená pro výběry poplatků a plateb. Tato pokladna současně zabezpečí i spojení poplatkového automatu se stávajícím vyvolávacím systémem. Zastane mimo jiné i činnost tiskárny pořadových lístků vyvolávacího systému, kdy je lístek vydán až po uhrazení poplatku.

Prostějov: Odbor dopravy zavede univerzální poplatkovou pokladnu
Foto: prostejov.eu
Popisek: Prostějov

„Půjde o jednoduchou a intuitivní obsluhu pokladny prostřednictvím dotykového displeje. Klienti tak rychle a jednoduše zvolí požadovanou činnost podle jednotlivých oddělení – například při přihlášení vozidla, vydání řidičského průkazu, podání žádosti o zvláštní užívání komunikace. Samoobslužná pokladna bude přijímat hotovostní i bezhotovostní platby, které budou uskutečněné prostřednictvím klasických i bezkontaktních bankovních platebních karet,“ popsala novinku náměstkyně Rašková.

Platební automat tak může plně nahradit pokladnu s obsluhou, sjednotit místo pro výběry a rozšířit uživatelské informační systémy. Umožní klientům úřadu hradit zákonné platby prostřednictvím moderního způsobu bezhotovostního styku.

„Nabídne lidem zjednodušení administrativy i komfort a bezpečí při úhradě plateb. Jde o další moderní rozšíření služeb pro klienty odboru dopravy,“ doplnila Rašková.

O doplnění stávajícího vyvolávacího systému o poplatkovou pokladnu se postará firma Firma Kadlec-elektronika, s.r.o., Brno, za částku 690 tisíc korun (bez DPH).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…